Klaus Iohannis, catre liberali: „Vreau sa oferim romanilor la sfarsitul lui 2020 o Romanie fara PSD in conducerea statului!”

9

Presedintele Klaus Iohannis a participat la sedinta Biroului Executiv al PNL, unde a analizat cu liderii liberali campania electorala de la alegerile prezidentiale.

Loading...

La sosire, seful statului a declarat ca la intalnirea cu liberalii va discuta despre ceea ce a fost in campania electorala.

”Am facut o campanie electorala impreuna si inca una de succes si vrem sa tragem cateva concluzii. (…) Nu cred ca astazi discutam despre aspecte guvernamentale, cel putin nu in prezenta mea, asta ramane pentru zilele urmatoare”, a spus Iohannis.

„Vom trage cateva concluzii dupa campania electorala. „Eu am mesaje pentru PNL in toate domeniile, dar le voi doza optim. Toate vor fi dozate la momentul oportun care va veni destul de repede. Dar am avut rugamintea si cred ca a fost bine primita, sa rezolvam cea mai urgenta problema, cea a bugetului. in paralel cu pregatirea bugetului se fac si alte pregatiri pe probleme urgente, dar despre acestea la momentul oportun. Toate problemele vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede. in primul rand s-a avut in vedere bugetul pentru 2020, dupa care ne putem gandi si la celelalte chestiuni importante”, a declarat Klaus Iohannis inaintea sedintei cu liberalii.

Seful statului le-a reamintit liberalilor ca PSD nu a fost inlaturat de la putere decat partial.

„insumat, am discutat si m-am intalnit in aceasta campanie cu peste 100.000 de oameni, care au dorit sa afle care sunt intentiile mele si ale PNL, iar concluzia tuturor a fost: scapati-ne de PSD. Poate suna putin dur, dar cu acest mesaj am castigat prezidentialele. in consecinta, sa nu asteptati de la mine o schimbare de atitudine in lupta cu PSD. Bineinteles, presedintele trebuie sa fie deasupra partidelor politice, dar nu in afara vietii politice.

Adversarul nostru din ultima vreme a fost PSD. Un PSD care a incasat-o de trei ori in acest an, dar cred ca este bine sa va spun ca PSD nu a fost inlaturat de la putere decat partial. PSD are un numar imens de parlamentari, are un numar imens de primari, de presedinti de CJ si ca atare ne bucuram de aceasta victorie, dar autosuficienta dupa aceasta victorie ar fi cea mai mare greseala pentru PNL. Avem in continuare alegeri si astept de la PNL si de la noul guvern Ludovic Orban, care face o treaba foarte buna, la o implicare totala in asa fel incat la sfarsitul anului 2020 sa putem sa oferim romanilor ceea ce isi doresc: o Romanie fara PSD. Ca sa fiu bine inteles. O Romanie fara PSD in conducerea statului. Nu vrem sa trimitem pe nimeni altundeva decat unde ii este locul, dar in conducerea institutiilor statului nu mai este locul PSD si aceasta chestiune vreau sa fie foarte bine inteleasa. Am spus-o de multe de multe ori in campanie si o repet, ca sa o retinem impreuna. PSD a inhibat dezvoltarea Romaniei in ultimii 30 de ani si romanii au dovedit, pe parcursul acestui an, ca-si doresc conducerea Romaniei fara PSD. Acesta este un obiectiv care trebuie urmarit in continuare”, a conchis Iohannis.