Cristian Tudor Popescu a rabufnit dupa greva lui Radoi-Jimmy Hoffa de Dambovita: „Ce-i, metroul tau? Nu e proprietatea voastra, bai! E proprietatea statului si a cetatenilor”

174

Cristian Tudor Popescu a avut o reactie dura, vineri seara, fata de greva sindicalistilor lui Ion Radoi. El l-a comparat pe Radoi cu legendarul sindicalist mafiot Jimmy Hoffa.

„Care greva? S-au dus si au ocupat liniile de metrou ca sa negocieze de pe pozitii de forta. Inainte de asta nu au negociat nimic, s-au rugat autoritatile de ei toata noaptea. Nu! Nu au sustinut negocieri care sa fi durat zile si saptamani si apoi, in disperare de cauza, au ocupat fabrica. S-au apucat sa santajeze, sa negocieze de pe pozitii de forta. O greva se face dupa negocieri.

Loading...

Acesti insi de la metrou reprezinta o rezerva strategica a regimului comunist care poate fi aruncata impotriva populatiei civile, cum au fost si minerii in 1990. Insii de la metrou au fost platiti foarte bine intotdeauna, acum isi folsoesc forta pentru a lovi in bucuresteni.

Deschiderea de dosare penale este cea mai potrivita masura. Protest spontan! Ce-i, metroul tau? Nu e proprietatea voastra, bai! E proprietatea statului si a cetatenilor.

(…) Radoi este Jimmy Hoffa de Dambovita. Hoffa este vestit prin faptul ca a realizat in America monstruoasa coalitie intre sindicate si mafie.

(…) Caracatita de la metrou functioneaza de decenii, nu a deranjat-o nimeni de 25 de ani incoace. Acest Drula este primul care indrazneste sa se atinga de aceasta structura.

Gurile de metrou sa fie pazite de jandarmi, ca acesti indivizi cu comportament de teroristi sa fie impiedicati sa mai faca asta.

Nu ne aflam in fata unor oamenii ai muncii care au o situatie grea, care nu au ce sa duca familiilor la masa, sunt niste privilegiati ai bugetarilor, care incearca sa isi pastreze privilegiile. Unii cu salarii de 5.000 de lei, altii cu salarii de 2.000 de euro, altii scot bani din spatiile alea comerciale. Alea ar trebui sa fie desfiintate, cum s-au desfiintat chisoscurile de la Gara de Nord, niste cascarabete imunde”, a declarat CTP la Digi24, conform Aktual24.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat vineri, la pranz, ca vor exista cu certitudine urmari penale in urma grevei ilegale declansata de Ion Radoi la metrou.

„Cine si-a asumat sa fac o astfel de actiune, fie si spontana, va plati in fata legii. Erau obligati sa asigure o treime din capacitatea de transport, nu sa intrerupa total. A venit o plangere din partea Metrorex in care ii acuza pe cei care participa la acest protest de sabotaj, de terorism. Am transmis plangerea catre DIICOT”, a anuntat Bode.

„Am deschis si un dosar de urmarire penala in sensul ca nu sunt respectate prevedirile in legatura cu asigurarea continuitatii transportului public”, a mai spus Bode.

„Toata lumea pune intrebarea: de ce nu interventi in forta si restabiliti ordinea, prin jandarmerie? Solutia este dialogul. La aceasta ora, o delegatie cu reprezentanti al sindicatului dicsuta cu prefectul Capitalei. Imi exprim speranta ca in urma acestor discutii vor ajunge la concluzia ca acest conflict sa inceteze de urgenta, cei din statiile de metrou sa paraseasca loculurile. Este inadmisibil sa iti bati joc de sute de mii de bucuresteni in plina pandemie”, a subliniat Bode.

Si ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat vineri ca a depus plangere penala la DNA in legatura cu greva ilegala declansata la metrou de sindicalistii lui Ion Radoi. Deja s-au inregistrat patru dosare penale in legatura cu greva lui Radoi. Un dosar penal a fost deschis la DIICOT pentru infractiuni cuprinse in legea de combatere a terorismului.

„Tocmai am depus plangere penala la DNA impotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucurestean astazi, pentru urmatoarele infractiuni:

  • zadarnicirea combaterii bolilor
  • abuz in serviciu
  • trafic de influenta
  • folosirea functiei pentru favorizarea altor persoane
  • folosirea de catre liderii sindicali a influentei si autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri si foloase necuvenite
  • santaj
  • infractiuni contra sigurantei circulatiei pe caile ferate

Cerem procurorilor sa identifice persoanele catre care sa ne indreptam pentru a recupera banii in instanta civila. Prejudiciul este in curs de cuantificare. Actiunea ilegala a unui grup mafiot de a lua un oras ostatic nu poate ramane fara un raspuns ferm din partea autoritatilor si din partea justitiei.

Metroul trebuie eliberat si trebuie sa revina in circulatie. Abia atunci se poate organiza un dialog adevarat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Radoi nu sunt un subiect legitim de dialog si nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a anuntat Drula.