Cristi Barbu, secretar general PNL, despre Ludovic Orban: A stopat picajul PNL-ului! Este cel mai bun manager de partid!

12

Secretarul general al PNL, Cristi Barbu, analizeaza succint pe pagina personala de facebook mandatul lui Ludovic Orban in fruntea PNL. Liderul liberal a postat o serie de imagini prin care arata evolutia partidului liberal din iunie 2017 si pana in prezent in „era” Orban.

Loading...

„Asa am plecat in februarie 2017 sa castigam partidul. Din iunie 2017 Ludovic Orban a stopat picajul PNL-ului, i-a redat busola si de acolo a inceput o munca de reconstructie fantastica.

Nu a fost usor sa fii primul presedinte ales al unei fuziuni dintre doua partide de dimensiui egale. Nu a fost usor nici sa gestionezi frustrarile unora care nu acceptau ca partidul lor (si al meu) s-a topit sub greutatea brandului de 144 al PNL-ului istoric.

Prin respectarea cuvantului dat, prin echilibru, seriozitate, consecventa, dar mai ales prin multa munca, noul PNL, cu Orban la conducere, a reinvatat sa castige. Am castigat alegeri partiale, am castigat alegeri europarlamentare, am castigat o influenta enorma in favoarea Romaniei la Bruxelles, am castigat lupta cu PSD si pentru prima data in 30 de ani, PSD a iesit pe locul doi in alegeri si tot pentru prima data, un Guvern PSD a fost demis de opozitie prin motiune de cenzura. Am castigat chiar si alegeri in Republica Moldova unde ne-am ales niste parteneri mici la inceput, de pe locurile 3-4, dar sanatosi politic, care s-au potrivit profilului nostru si care au devenit astazi o forta politica la Chisinau.

Nu uit cum in urma cu nici macar un an, dupa referendumul pentru familie, unii dadeau la temelia acestei constructii, incercand sa deturneze atentia de la un PSD pierzator, catre Ludovic Orban care luase o decizie de bun simt de a lasa la latitudinea fiecaruia libertatea de a decide in problema unui vot ce tinea de constiinta si intimitatea fiecaruia. Scriau unii atunci cum, vezi Doamne, decizia, de bun simt, luata de Orban ar fi indepartat 70% din electoratul liberal. Va dati seama, 70%?

Stiu ce a simtit atunci, a fost mahnit, a fost dezamagit tare, unii ii ceream sa ia masuri dure impotriva lor, dar el a ales sa mearga mai departe, asa cum doar el stie, si a lasat rezultatele sa vorbeasca de la sine.

Astazi, nu cred ca mai are cineva vreo indoiala ca Ludovic Orban este, de departe, cel mai bun manager de partid, un strateg excelent si un om de o perseverenta iesita din comun. Indiferent de ce ii faci, indiferent ce incerci ca sa il opresti, omul asta merge inainte”, scrie liderul liberal.