Viorica Dancila anunta ca nu merge la consultarile de la Cotroceni: „Nu ma duc! Nu sunt de acord cu pozitia ghiocelului”

11

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat, joi seara, la Romania TV ca refuza sa mearga la Palarul Cotroceni pentru consultari privind viitorul premier.

Loading...

„Nu ma duc maine la Cotroceni. De ce sa ma duc? Suntem ultimul partid pe lista, avem o pondere mai mare. Nu se duce partidul. Ca sa mergem la Cotroceni ne trebuie un mandat de la CEX.

(…) Nu sunt de acord cu pozitia ghiocelului. Sper ca nu va merge nimeni din PSD. Daca organizeaza un puci, o sa ramana cu puciul, pentru ca trebuie coingres, unde vin primarii”, a declarat Dancila.

Viorica Dancila anuntase insa anterior, la plecarea de la Parlament, ca PSD va merge va consultarile de la Cotroceni anuntate de presedintele Klaus Iohannis, intrucat este un partid responsabil.

„Sigur ca da, suntem oameni responsabili”, a declarat Viorica Dancila, intrebata daca PSD va merge la consultarile de la Cotroceni, dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata in Parlament. Ea a adaugat ca mandatul pentru consultari va fi stabilit „cu colegii”.

Presedintele Klaus Iohannis a convocat, vineri, partidele parlamentare la prima runda de consultari, subliniind ca este nevoie urgenta de un guvern, dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata in Parlament.