Cum a incercat Florentin Pandele sa ii inchida gura protestatarului Marian Morosanu: Ba, nu te intalnesc eu ma fraiere?!

107

Cuplul Firea-Pandele loveste din nou. Prima a intrat in scena Gabriela Firea, care a prins brusc puteri si s-a insanatosit peste noapte dupa ce Liviu Dragnea a ajuns la penitenciarul Rahova si aproape si-a ridicat poalele in disputa cu protestatarul Marian Morosanu Tivilic, zis si Ceausescu, care a scandat in timp ce ea vorbea cu presa intrucat are o serie de nemultumiri privitoare la felul in care este administrat Bucurestiul.

Loading...

Una din nemultumirile lui Marian Ceausescu este cea ca Bucurestiului nu i se acorda indeajunsa importanta istorica in ceea ce priveste Revolutia din 1989. Reactia Gabrielei Firea, in acel moment, a fost una ce poate fi catalogata ca fiind „paukeriana”.

„Cui i-e frica, sa-i fie frica. Mie nu mi-e frica. Credeti ca mie mi-e frica de un domn care vine si tipa la noi E o persoana certata cu legea. Este o persoana care este platita si stiu foarte bine de cine este platita…?!”, a delirat Gabriela Firea.

Ulterior, pe parcursul zilei de miercuri, Gabriela Firea l-a primit pe protestatar la primarie in cadrul unei audiente. in cadrul intalnirii, acesta a avut mai multe solicitari si propuneri pentru revolutionari dar si pentru comemorarea eroilor cazuti in Revolutia din decembrie 1989. Astfel, acesta a propus ca la intrarile in oras sa fie montate panouri pe care sa scrie „Bucuresti, oras martir”, potrivit Decretului nr. 40/1990, privind masuri pentru comemorarea eroilor Revolutiei”, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei, citat de Mediafax.

Tot in cursul aceleiasi seri de marti, a avut loc o conversatie telefonica intre Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea si primar al Voluntariului, si Marian Ceausescu. Edilul Voluntariului, intr-un stil de mahalagiu, l-a amenintat si jignit pe Marian Ceausescu, participant la Revolutia din 1989.

Ideea a fost intarita si de jurnalistul Oreste Teodorescu:

”Familia traditionala pesedista: injuraturi, amenintari, jigniri…

Protestarul, Marian “Ceausescu”, erou al Revolutiei si victima a Mineriadei, orfan, luptator neobosit impotriva ciumei rosii, a fost amenintat in stil mafiot de consortul Doamnei Firencour…”, a scris Oreste care a postat pe pagina personala si clipul video cu inregistrarea.

Redam dialogul dintre cei doi:

Pandele: Tu te uiti ma in oglinda?

Marian Ceausescu: Spuneti.

Pandele: Ma mi-ai spus ca ai crescut la casa de copii. Asa mi-ai spus.

Marian Ceausescu: Da. Asa e.

Pandele: De ce imi jignesti sotia?

Marian Ceausescu: Cum am jignit-o? Ca am spus ca nu am avut apa calda si caldura? Ca unde sunt banii bucurestenilor? Ca de ce orasul Bucuresti care este orasul martir nu are…

Pandele: Bai papagalule! Papagalule! Nu vii sa faci baie la mine acasa? Ca asa ai zis.

Marian Ceausescu: Nu, multumesc! (…)

Pandele: Mi-ai terorizat copiii. Mi-ai speriat copiii. Mi-ai speriat femeia.

Marian Ceausescu: Eu? Am speriat eu femeia? Este ea primarul Capitalei? Doamna Firea este Primar General. Eu unul sunt locuitor al capitalei.

Pandele: Bai balbaitule!

Marian Ceausescu: Bai nesimtitule! Bai nesimtitule! Bai nesimtitule! Cum poti ma sa ma jignesti?

Pandele: Ba, nu te intalnesc eu ma?! Nu te intalnesc eu ma?!

Marian Ceausescu: si ce-mi faci ma?

Pandele: Ba, nu te intalnesc eu ma fraiere?!

Marian Ceausescu: si ce-mi faci ma?

Pandele: Bai papagalule! Ce faci ma? Ma ameninti?

Marian Ceausescu: Cine ma?

Pandele: Ce faci ma? Ma jignesti?

Marian Ceausescu: Cine ma?

Pandele: Ma, eu stiu cine te plateste!

Marian Ceausescu: Cine ma plateste?

Pandele: Ma, te-au dat pe goarna oamenii de langa tine. Fraiere, papagal ce esti! Ma prostule!

Marian Ceausescu: Zi cine ma plateste!

Pandele: iti spun eu tie intre patru ochi. iti spun la ureche. Ma balbaitule, fraiere, te impiedici in limba? Ma papagalule prost!

Marian Ceausescu: Atata te duce capul? Sa jignesti?!

Pandele: Cu ce te-am jignit ma fraiere? Gasesti oameni politici fraieri pe care ii jignesti, la care tipi. Nu gasesti unul care sa iti bage trompeta aia pe gat?!

Marian Ceausescu: Cine ma? Nu vrei tu sa fii ala? Sa ma bati? Nu vrei tu? (…) Adineauri m-ai amenintat.

Pandele: Cu ce te-am amenintat eu ma?

Marian Ceausescu: O sa vezi.

Pandele: Ce sa vad ma? Ce sa vad ma? Tu ma ameninti acum ca ce sa vad? Ia zi ma ce sa vad. Ia spune ma ce sa vad!

Marian Ceausescu: Spune-mi si mie ce sa vezi.

Pandele: Am copiii in casa. Mi i-ai speriat.

Marian Ceausescu: ti i-am speriat, nu? Dar doamna Firea care si-a batut joc de un Bucuresti intreg. Doamna Firea care si-a batut joc de un Bucuresti intreg cum este? Cum este?

Pandele: Ma…tu iti bati joc de o tara intreaga! iti bati joc de o tara intreaga!

Marian Ceausescu: Care tara intreaga ma? tara ta ma? Dosarul Flota in care tu esti cu Basescu…Cum este cu dosarul Flota? Spune-mi si mie.

Pandele: Tu esti o rusine pentru Romania.

Marian Ceausescu: Pai tu care esti in dosarul Flota si cate dosare ti-ai mai aranjat…