Atentie, bucuresteni! Taxa pentru masinile poluante din Bucuresti, amanata!

8

Primarul Gabriela Firea a anuntat, luni, ca programul Oxigen privind vinietele nu va mai intra in vigoare din ianuarie 2020, ci din luna martie a anului viitor, iar acest interval sa fie dedicat „informarii si constientizarii”.

Loading...

„Normal ar trebui sa fie aplicata de la 1 ianuarie, si prin urmare, autoturismele poluante sa nu mai aiba acces in zona anuntata deja. Deoarece, constientizam faptul ca cetateni trebuie sa fie mult mai informati, am luat hotararea cu Directia transporturi, ca lunile ianuarie si februarie sa fie dedicate informarii si constientizarii”, a anuntat primarul Gabriela Firea la comandamentul pentru identificarea solutiilor pentru traficul din Capitala in perioada sarbatorilor, transmite Mediafax.

Potrivit proiectului, din 2020 masinile sub Euro 4 vor plati vinieta Oxigen, iar masinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces in centrul orasului.

Autoturismele Euro 4 vor plati vinieta din 2021.

Accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone pe arterele din Bucuresti este restrictionat zilnic, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 07:00-22:00, dupa cum urmeaza:

  • pentru cele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2, accesul este interzis in Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), fiind permis pentru restul arterelor din municipiul Bucuresti numai in urma achizitionarii unei viniete electronice Oxigen
  • pentru cele cu norma de poluare Euro 3 si Euro 4, accesul este pemis pe toate strazile municipiului Bucuresti numai in urma achizitionarii unei viniete electronice Oxigen; Restrictia pentru Euro 4 se aplica din 2021.
  • masinile electrice, hibride sau cu norma de poluare Euro 5 si Euro 6, au acces fara restrictii pe toate arterele;

Pentru masinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 si 4 – 5 lei pe zi.

soferii care circula fara vinieta corespunzatoare vor fi sanctionati cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei.