Cel mai mare salariu la stat in Romania: 30.000 de euro pe luna pentru seful CEC

258

Presedintele CEC Bank, Bogdan Constantin Neacsu, are un salariu lunar de 30.000 de euro. Fostului sef al CEC, Radu Gratian Ghetea, i-a fost jena sa isi treaca un asemenea salariu in declaratia de avere, scriind ca acesta este „confidential”. Statul roman este actionar unic al CEC Bank.

„Seful CEC primeste 30.000 de EUR pe luna. Majoritatea conducerii CEC are, desigur, studii de securitate la Colegiile cele minunate (de securitate – n.red.)”, informeaza Valeriu Nicolae.

Loading...

In ultima declaratie de avere depusa de Bogdan Constantin Neacsu apare doar salariul de prim-vicepresedinte al CEC Bank. Astfel, in 2019 el avea pentru aceasta pozitie un venit lunar de peste 16.000 de euro (982.338 lei net anual). In momentul in care a devenit director general – presedinte al comitetului de directie al bancii, salariul lui aproape s-a dublat, conform lui Valeriu Nicolae.

Fostul director al CEC, Radu Gratian Ghetea, a refuzat sa isi faca public salariul in declaratiile de avere, fapt ilegal.

Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, este unicul actionar al CEC Bank, se precizeaza pe pagina de internet a CEC.

„Cu o experienta profesionala semnificativa, de peste 16 ani in domeniul financiar-bancar, domnul Bogdan Constantin Neacsu s-a alaturat Comitetului de Directie al CEC Bank, in calitate de Director – Prim-Vicepresedinte, la data de 7 ianuarie 2019. Incepand cu data de 24 octombrie 2019, domnul Neacsu ocupa functia de Director general – Presedinte al Comitetului de Directie al Bancii”, se mai mentioneaza pe site-ul CEC.

Valeriu Nicolae a prezentat detalii si despre numarul 2 in CEC Bank, Mihaela Popa.

„Mihaela Popa, numarul doi din conducerea CEC, s-a angajat imediat dupa ce a terminat facultatea, in perioada de glorie a comunismului, la Banca Romana de Comert Exterior, o institutie in totalitate controlata de securitate.Prima declaratie de avere disponibila, din 2008, arata ca doamna Popa castiga de 50 de ori mai mult decat sotul domniei sale – 86 de salarii minime pe luna. Dupa numai doi ani, salariul sotului crescuse de peste 7 ori si primea si o pensie de 49.440 lei. In medie, in ultimii zece ani, familia Popa a primit de la stat cu mult peste 1.000.000 lei pe an. In 2012, familia Popa primea 876.054 lei net de la stat sau peste 16.500 euro pe luna, net. Ultima declaratie de avere arata ca familia Popa a primit de la stat, in 2019, 1.333.081 RON sau aproape 280.000 de EUR. CV-ul domniei sale nu este public, desi este numarul doi din CEC”, a precizat Valeriu Nicolae.