CTP a rabufnit la adresa lui Teodosie: „Ii propun IPS Mache Porcu sa se boteze inca o data. Ma ofer sa-l apas eu pe cap”

214

Cristian Tudor Popescu continua sa isi manifeste revolta fata de declaratiile BOR legate de decesul bebelusului de la Suceava. CTP isi manifesta dorita de a-l boteza el insusi pe IPS Teodosie.

„’Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidam’, a cuvantat IPS Mache Porcu de la Constanta dupa ce bebelusul nascut prematur si cu afectiuni congenitale a fost scufundat in cristelnita intru botez de un popa din Suceava. La autopsie, in plamanii bebelusului s-a gasit lichid, iar popa e urmarit penal pentru ucidere din culpa.

Loading...

Ca sa-si intareasca spusele si sa arate ca nu s-a intimidat, ii propun IPS Mache Porcu, asa cum a organizat Invierea in reluare, sa se mai boteze inca o data, in Marea Neagra, ca e la doi pasi. Sa fie in pielea goala, cum a fost copilul inecat, si sa fie bagat in apa temeinic, dupa ritual, de trei ori si pana la fund. Nu fac parte din Biserica, ca sa pot oficia un botez, altfel m-as oferi sa-l apas eu pe cap…”, a scris CTP in Republica.

Cristian Tudor Popescu a comentat foarte dur, luni, comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor in legatura cu bebelusul care a decedat dupa ce a fost botezat, scufundat total in apa. CTP a acuzat BOR de „nazism”.

CTP a fost extrem de revoltat de acest pasaj din comunicatul arhiepiscopiei: „In tratatul sau ‘Despre copiii care mor timpuriu’, Sfantul Grigorie de Nyssa ofera mai multe raspunsuri, subliniind ca orice faptura creata vine de la Dumnezeu, care se ingrijeste de existenta acesteia, fie ea mai lunga sau mai scurta. Iar daca ingaduie curmarea unei vieti inainte de vreme, dupa mintea omeneasca, este pentru ca, in prestiinta Sa, Dumnezeu nu vrea sa il priveze pe prunc de vreuna din binecuvantarile Sale, stiut fiind faptul ca omul este inzestrat cu multe daruri, pe care are insa libertatea sa le foloseasca precum considera”.

CTP considera ca acest pasaj este identic cu tezele naziste.

„Ce-i aici? Aici este Sparta si dupa aceea nazismul. Deci Dumnezeu procedeaza aidoma spartanilor. Adica Dumnezeu l-a omorat pe copil pentru ca nu vrea sa il priveze de vreuna dintre binecuvantarile sale. Inteleg ca acest copil s-a nascut cu dizabilitati, avea niste probleme de sanatate.

Si ce ne spune BOR? Ca Dumnezeu i-a luat viata acelui copil ca sa nu traiasca lipsit de picioare, de ochi… sa nu traiasca neintreg. Sa nu se chinuiasca. Asa procedau spartanii! Ii suiau pe stanca pe copii si ii aruncau de acolo pe cei care nu corespundeau.

Iar nazistii… Ideea lui Hitler a fost lichidarea tuturor, cum ii numea, handicapatilor mintal, a nebunilor, a persoanelor cu dizabilitati, toti acestia trebuiau daca nu lichidati, macar sterilizati. Iata, deci Dumnezeu este nazist in viziunea…! Ce sa le spui astora? Ca Toulouse Lautrec nu avea picioare? Unul dintre cei mai mari pictori ai lumii nu a avut picioare toata viata. S-a tarat de colo-colo si a lasat o opera nemuritoare umanitatii.

Avem atatea exemple de copii care s-au nascut cu diverse dizabilitati si care au reusit sa faca lucrui extraordinare. Pe Stephen Hawking, Dumnezeu ar fi trebuit sa il omoare imediat dupa ce s-a imbolnavit de acea scleroza, boala care l-a dus in halul de paralizie generala si distrofie in care a ajuns. Trebuia omorat, nu? Ca sa nu mai dea superbele sale teorii despre originea cosmosului. Asa ne spune acest comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei”, a declarat CTP la Europa FM.

„Asta este o alta idiotie a Biserecii, botezul prin scufundarea copilului complet in apa”, a mai subliniat CTP, conform Aktual24.