Cadou inedit pentru Klaus Iohannis. Donald Trump i-a daruit presedintelui roman o sapca cu mesajul „Make Romania Great Again”

17

Presedintele Klaus Iohannis a primit un cadou original din partea omologului sau american, Donald Trump, in timpul intalnirii bilaterale. Liderul american, cunoscut in campania sa pentru ca purta sapca rosie pe care scria Make America Great Again (Sa facem America mareata din nou), i-a dat cadou lui Klaus Iohannis o sapca alba pe care scrie „Make Romania Great Again”, care s-a traduce „Sa facem Romania mareata din nou”.

Loading...

Potrivit imaginilor furnizate de Administratia Prezidentiala, participantii la intalnire s-au amuzat copios pe seama acestui cadou. In fotografie mai apar, printre altii, Bogdan Aurescu, George Maior si Mike Pence.

La conferinta de presa de la Ambasada Romaniei la Washington, seful statului a dezvaluit ca i-a daruit omologului sau american un stilou.

Presedintele american, Donald Trump, a declarat marti, la intalnirea cu omologul sau roman, Klaus Iohannis, ca discutiile vor viza si subiectul eliminarii vizelor pentru cetatenii romani care vin in Statele Unite ale Americii.

„Este o chestiune la care ne gandim”, a spus presedintele american cu privire la eliminarea vizelor pentru cetatenii romani in SUA, potrivit Agerpres.

El a aratat ca discutiile vor viza si cresterea numarului de militari americani care sa fie gazduiti de Romania.

De asemenea, potrivit comunicatului publicat marti seara de Casa Alba, Washingtonul va sprijini Romania pentru a fi ridicate vizele.

„Presedintele Trump intentioneaza sa extinda legaturile dintre cele doua tari prin sprijinirea eforturilor Romaniei de a deveni eligibila in programul Visa Waiver, in concordanta cu rigorile legilor SUA”, se precizeaza in comunicat.

Donald Trump a afirmat, marti, la intalnirea cu omologul sau roman, Klaus Iohannis, ca i-ar placea sa viziteze Romania, informeaza Agerpres.

„Este o onoare sa fiu aici cu presedintele Romaniei, care este foarte respectat. A facut o treaba foarte buna. Am auzit ca vine o perioada de campanie in Romania, dar imi imaginez ca veti face foarte bine, pentru ca sunteti foarte talentat, ii iubiti pe oameni si avem o relatie foarte buna. SUA in Romania este mai bine ca niciodata. Va multumesc. Avem schimburi mari, afaceri, multe schimburi comerciale cu romanii, care sunt foarte talentati, noi cumparam, ei cumpara. Avem multi romani aici, in SUA, oameni de succes. (…) Sunt oameni care iubesc Romania”, a spus Trump.

Iohannis a precizat ca sunt foarte multi romani care locuiesc in SUA.

„As vrea sa subliniez ca este important ca ma aflu din nou aici cu domnul presedinte si avem oportunitatea sa discutam despre parteneriatul foarte bun. Sub conducerea dumneavoastra am progresat si vom continua sa facem acest lucru. Este foarte important pentru noi si cred ca suntem pe calea cea buna si va multumesc”, a spus presedintele Iohannis.

Presedintele american a afirmat ca i-ar placea sa vina in vizita in Romania, adaugand ca este o chestiune pe care o va discuta cu omologul sau roman.

„Mi-ar placea. (…) Este o chestiune pe care o vom discuta”, a spus Trump.