Gheorghe Funar, delir total. „Valoarea metalelor rare si a zacamintelor de aur si argint stabilita de specialisti depaseste 10.000 de miliarde de euro! Candideaza la presedintie si vrea sa distribuie poporului bogatiile tarii!”

7

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, va candida la alegerile prezidentiale din partea Partidului Romania Noastra. El propune valorificarea bogatiilor tarii in favoarea romanilor, nu a strainilor.

Loading...

„Noi, romanii, traim in gradina Maicii Domnului, intr-o tara extraordinar de frumoasa si foarte bogata in resurse naturale. Avem la Rosia Montana, in Muntii Apuseni, metale care nu exista in tabelul lui Mendeleev, dar pe langa acestea avem si diamante si exploatarea lor inca nu a inceput si majoritatea romanilor nu stiu ca avem diamante.

Bunul Dumnezeu ne-a lasat aproape toate bogatiile care exista pe planeta Pamant si multe dintre ele in cantitati uriase. Din pacate, in acesti ultimi 30 de ani, cei care s-au aflat in conducerea Romaniei au instrainat aceste bogatii naturale, majoritatea le-au dat la straini, la firme straine, mai pe nimic, iar poporul roman nu beneficiaza de aproape nimic de pe seama acestor resurse.

Partidul Romania Noastra propune ca, la revizuirea Constitutiei, sa se prevada ca bogatiile naturale sunt monopol de stat, apartin poporului roman, si pot fi exploatate numai pe baza unor contracte de impartire a productiei in care sa se prevada ca cel putin 70% din productie apartine poporului roman”, a spus Funar.

Potrivit acestuia, in muntii de la Rosia Montana, valoarea metalelor rare si a zacamintelor de aur si argint stabilita de specialisti depaseste 10.000 de miliarde de euro.

„Banii intra in bugetul de stat iar din valoarea bogatiilor naturale extrase anual, 50% sa se imparta cetatenilor nascuti si care traiesc in Romania si se vireaza in cont in fiecare an o suma in functie de valoarea productiei obtinute.

Poporul roman va ajunge un popor bogat, un popor fericit, iar pe baza acestor sume uriase care pot fi obtinute din valorificarea bogatiilor naturale se vor strange fondurile necesare pentru a incepe actiunea de reindustrializare a Romaniei, de asigurare a locurilor de munca pentru toti romanii, astfel ca milioane de romani alungati in lume sa revina acasa”, a conchis candidatul Partidului Romania Noastra.