Brexit. Peste 140.000 romani s-au inregistrat pentru a obtine noul drept de sedere in Marea Britanie!

5

Peste 140.000 de romani s-au inregistrat pentru a obtine noul drept de sedere in Marea Britanie, anunta Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, pe pagina de Facebook.

Loading...

„In cadrul primei lor intalniri, ce a avut loc astazi (vineri – n.r.), ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, si ministrul roman de Externe, Ramona Manescu, i-au felicitat pe cei peste 140.000 de romani din Marea Britanie care s-au inregistrat deja pentru a obtine noul drept de sedere in Marea Britanie si i-au incurajat pe restul romanilor sa se inscrie cat mai repede in acest proces care este usor de accesat si care le garanteaza drepturile in Regatul Unit dupa Brexit”, arata Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

Reprezentantii Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti mai precizeaza ca sunt incurajati, in special, sa faca acest demers studentii romani in Marea Britanie, „inclusiv cei ale caror cursuri incep in acest semestru”.

Ei ar trebui „sa profite de ocazia de a se inscrie in sistemul de inregistrare a cetatenilor din Uniunea Europeana pentru obtinerea noului statut de sedere in Regatul Unit, statut de rezident permanent si statut de stabilire provizorie”, potrivit ambasadei.

Parlamentul de la Londra a aprobat miercuri un proiect de lege menit sa evite iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana fara acord.

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate in octombrie, dar propunerea a fost respinsa de parlamentarii din Camera Comunelor.