BOR doneaza peste 4 milioane de lei celor afectati de coronavirus

11

Biserica Ortodoxa Romana a anuntat faptul ca va oferi un ajutor filantropic-umanitar celor afectati de epidemia de coronavirus. BOR a strans pana acum 4 milioane de lei pe care i-a oferit ca ajutor umanitar. La aceasta suma se adauga donatia patriarhului Daniel care a oferit 10.000 de lei drept ajutor.

„Acestea sunt rodul firesc al iubirii si solidaritatii fata de cei ce sufera deja consecintele dureroase ale acestei situatii de criza: oamenii varstnici si saraci, dar si cei aflati temporar in izolare sau in carantina. Raspunzand chemarii Patriarhiei Romane, centrele eparhiale, protoieriile, parohiile si manastirile s-au implicat social-filantropic si au raportat pana in prezent un ajutor financiar si material in cuantum de 4.105.002 lei.

Loading...

La acest sprijin social-filantropic in derulare se adauga donatia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel in valoare de 10.000 lei din salariul personal, depusa in contul platformei „Ajuta cu bucurie” (ajutacubucurie.ro) in scopul achizitionarii de materiale de protectie pentru voluntarii activi in acest proiect sprijinit de Patriarhia Romana si de Federatia „Filantropia”.

Patriarhia Romana apreciaza orice donatie, mica sau mare, pentru a ajuta pe toti cei greu incercati de efectele acestei epidemii sa depaseasca mai usor momentele grele prin care trec”, a anuntat Patrirahia prin agentia de presa basilica.ro.