Directorul Spitalului „Victor Babes” a izbucnit la adresa celor care nu cred in coronavirus: „Ii rugam sa nu mai vina la spital, sa se trateze cu tot felul de terapii alternative”

46

Managerul Spitalului „Victor Babes” din Timisoara, Cristian Oancea, a criticat mesajele transmise in spatiul public de persoane publice sau de romanii care iau in deradere masurile de protectie sanitara, in special purtarea mastii, pe motiv ca le incalca drepturile. El le-a transmis celor care iau in deradere aceste masuri ca, daca se infecteaza, sa nu mai vina la spital daca oricum nu cred in virus. „Sa se trateze cu terapii alternative, sa nu incarce sistemul sanitar”, a spus medicul, la Digi24.

„Acesti oameni dau semnale foarte proaste, acesti oameni care nu cred, nu poarta masca sau iau in deradere toate aceste masuri ale noastre, ii rugam sa nu mai vina la spital daca fac Covid. Sa se trateze cu tot felul de masuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Daca nu crezi, de ce sa mai incarci sistemul sanitar?

Loading...

Pe de alta parte, e dreptul fiecaruia sa faca ce vrea cu viata lui.

Noi suntem aici sa ne luptam pentru viata celor care vor sa traiasca si vom ramane aici. in rest, pentru cei care nu cred si care au la randul lor alti adepti, noi suntem neputinciosi in fata lor. Dar, daca se vor imbolnavi, sa se trateze cu terapii alternative, sa nu incarce sistemul sanitar.

Am multi pacienti care nu au crezut, s-au infectat si, dupa aceea, astea sunt exemple pozitive, au inceput sa poarte masca si sa promoveze sanatatea publica.

Sunt si exemple pozitive, dar pana nu te confrunti cu boala, sau pana nu faci forme severe, zici ca totul e o batjocura si iei in deradere.

Tot ce am cerut au fost masca si igiena. Nu am cerut nicio masura care sa blocheze dreptul unei persoane.

Putem numi crima daca iti respecti dreptul de a nu purta masca, te infectezi, dai virusul altuia sau il duci acasa la familie si aceia fac forme severe sau mor, ii omori cu buna stiinta.

Ar trebui sa se gandeasca de doua ori aceste persoane care nu prea cred sau cred ca le sunt limitate drepturile”, a transmis medicul Cristian Oancea.