Un galatean asimptomatic de COVID-19 a murit la cateva ore dupa ce a refuzat internarea

Un galatean a fost ucis de coronavirus dupa ce a refuzat internarea. Barbatul a decedat pe 14 iulie dupa ce, cu doua zile inainte, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, dar a refuzat internarea in spital, fiind asimptomatic.

Barbatul din Galati, in varsta de 45 de ani, suferea de obezitate de gradul 3. A fost confirmat cu COVID duminica, iar marti a refuzat internarea. I s-a făcut rau marti seara, cand un echipaj SMURD a fost chemat in ajutor, dar nu l-a mai putut salva.

Loading...

„Pacientul a fost sunat si ieri de un reprezentant al DSP, care a incercat sa il convinga sa se interneze, dar, din pacate, nu a reusit. (…) A spus ca se simte bine si tocmai acesta a fost argumentul pentru care a refuzat internarea”, a declarat prefectul de Galati, Gabriel Avramescu, la Digi24.

In noaptea de marti spre miercuri, pacientul a murit acasa. „Cand a ajuns echipajul SMURD nu a mai putut decat sa constate decesul”, a precizat Gabriel Avramescu.

„In cursul noptii precedente echipajele de terapie intensiva SMURD Galati au intervenit la un pacient care era externat la domiciliu la cerere, dupa ce se prezentase Ia UPU in data de 12 iulie, cu tuse seaca, fatigabilitate, simptome aparute in ultimele 10 zile. La apelul care l-a facut noaptea trecuta la dispecerat, era clar ca era in disfunctie respiratorie foarte grava, echipajul medical l-a gasit in stop cardio-respirator. Nu a raspuns manevrelor de resuscitare si a fost declarat decedat. El pe 12 iulie a refuzat internarea. Nu era febril, avea 35, 6 temperatura corporala”, a declarat Angel Trifan, coordonator SMURD Galati.

Transparenta face diferenta