Bacalbasa, derapaj grav in Parlament: A folosit un termen nazist cu referire la presedintele Iohannis! Liderii PSD au fost nevoiti sa ii ceara scuze presedintelui!

15

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa l-a atacat in Parlament pe presedintele Klaus Iohannis folosind un termen nazist, „untermensch”. Tradus prin „sub-oameni”, acesta era folosit de nazisti la adresa celor care nu erau arieni. Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, si-a cerut scuze.

Loading...

„Sigur ca aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale si culturale. Suntem colegi nu pentru ca ne-au placut unii, ci pentru ca ne-a adunat soarta impreuna. Totusi eu nu inteleg sa suport si sa admit marlania unui individ care pentru mine este untermensch, ca tot avem presedinte german, si care vorbeste dupa ce am votat eu si colegii mei despre decizii rusinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt rusinoase si nerusinoase, sunt deciziile Parlamentului. Sa facem politica, sa ne infruntam, dar sa ne ferim ca naiba de marlani care ajung la microfon”, a declarat Bacalbasa de la tribuna Parlamentului.

Declaratiile lui Bacalbasa au generat o reactie dura din paretea deputatului minoritatii germane, Ovidiu Gant.

„Si eu sunt german, domnul deputat, si ce legatura are asta cu rezimul nazist? Nu va este rusine sa veniti in Parlamentul Romaniei si sa va adresati de maniera asta unui coleg? Nu va este rusine sa faceti acest lucru in raport cu presedintele tarii? Mai mult decat atat, aceste mizerii nu sunt singurlare. Sunt parte a unei campanii ticaloase folosite de partidul dvs. la adresa minoritatii germane si a presedintelui tarii. Nu mai departe decat luna trecuta consilierul de stat Varga si-a permis sa puna pe Facebook o asociere intre presedintele Romaniei si dictatorul Adolf Hitler, cel mai mare criminal probabil din istorie. Va inscrieti pe aceasta agenda? Continuati ce au facut Valcov, Pop si Vasilescu, reprezentanti PSD, indivizi certati cu legea, sanctionati de CNCD. Este inadmisibil! Stiti ca asta este infractiune in Romania, sa faci apologia terminologiei naziste? Nu va este rusine, domnule deputat? Nu aveti ce cauta in Parlamentul Romaniei. Sunteti o rusine pentru Romania si Parlament”, a spus Ovidiu Gant.

Ulterior, liderul grupului PSD, Alfred Simonis si-a cerut scuze pentru inteventia deputatului. Si presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu i-a cerut scuze presedintelui Klaus Iohannis de la tribuna Parlamentului.