Tupeu marca PSD! Viorica Dancila a uitat cand primea ordine de la penalul Dragnea: Premierul, pentru The Guardian: Laura Codruta Kovesi „trebuie sa isi rezolve problemele cu sistemul judiciar”

10

Dupa proteste masive, „Viorica Dancila trebuie sa faca dovada faptului ca nu este doar o mandatara a fostului lider PSD, care a fost condamnat pentru coruptie”, scrie The Guardian. Cotidianul britanic descrie „tripla doza de realitate” primita de PSD in doar 48 de ore, dupa infrangerea suferita la alegerile europarlamentare, validarea referendumului si condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani si jumatate pentru coruptie.

Viorica Dancila a spus ca PSD a inteles mesajul transmis la alegerile europarlamentare si ca partidul se va concentra mai mult pe cetateni si mai putin pe sistemul judiciar.

Loading...

„Am inteles mesajul de pe 26 mai. Nu am mai vorbit despre justitie, nu am lasat pe nimeni sa se mai implice in acest subiect… Mi-as dori sa revenim la politici care se concentreaza pe cetatean si mai putin pe sistemul judiciar”, a declarat Viorica Dancila pentru The Guardian.

Premierul Romaniei s-a ferit sa spuna daca guvernul va continua sa se opuna numirii Laurei Codruta Kovesi ca procuror-sef european. A precizat insa ca, personal, considera ca Laura Codruta Kovesi „trebuie sa isi rezolve problemele cu sistemul judiciar” inainte de a-si asuma aceasta misiune.

„Ce facem daca acele acuzatii sunt adevarate? Nu stiu daca sunt adevarate, este o ipoteza, dar cred ca imaginea Romaniei va fi afectata si doresc ca imaginea tarii mele sa fie una buna”, a declarat Viorica Dancila.

in acelasi material a facut si precizari legate de relatia cu Liviu Dragnea, respingand ferm acuzatii potrivit carora ar fi indeplinit ordinele fostului lider al partidului. „Aceste acuzatii vin in mare parte din opozitie. Prim-ministrul conduce guvernul… Dragnea nu venea la guvern si nici nu dadea indicatii guvernului”, a declarat Viorica Dancila, arata Digi24.

Viorica Dancila a vorbit pentru The Guardian si despre cresterea economica a Romaniei, infrastructura si sistemul de sanatate.