Andrei Caramitru, despre alegerile prezidentiale: Este ocazia unica sa blocam PSD-ul si sa ii aruncam la lada de gunoi a istoriei!

10

Cel mai vocal membru USR, Andrei Caramitru, sustine ca daca Dan Barna si Klaus Iohannis s-ar confrunta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, ar oferi alegatorilorposibilitatea unui vot pozitiv, nu a unui vot care sa se indrepte impotriva unui candidat.

Loading...

„stiu ca multa lume e suparata ca USR/PLUS o sa aiba un candidat, pe Dan Barna, la Prezidentiale.

Argumentul lor este ca “spargem votul” opozitiei si ca astfel favorizam PSD.

E o minciuna, este profund neadevarat. O sa incerc sa le explic logic si rational situatia.

1) Vor fi 2 tururi de scrutin. Conform legii, Iohannis nu poate castiga din primul tur. Pentru asta ar avea nevoie de 9 miloane de voturi (50%+1 din listele electorale). Cum nu vor participa mai mult de 10-11 milioane de oameni in primul tur, Iohannis ar avea nevoie de 90% din voturi sa fie ales in primul tur. E imposibil.

2) Conteaza cum vrem sa arate Turul 2. Iohannis si PSD (posibil Firea) sau Iohannis si Barna. Vrem PSD sau USR/PLUS in turul 2?

3) Daca PSD nu intra in Turul 2 vom vedea o implozie a lor si colaps la locale si parlamentare. si vom vedea o campanie pe bune – intre 2 candidati de dreapta – si vom putea alege in functie de viziunea propusa de fiecare. Nu vom fi – iarasi – fortati sa alegem un candidat anti-PSD (oricare ar fi el) doar ca sa blocam PSD-ul.

Deci – logic si normal – e asa:

  • sa votam toti pe Dan in turul 1 ca sa blocam PSD-ul si sa ii aruncam la lada de gunoi a istoriei
  • in Turul 2: sa fim toti foarte atenti la propunerile fiecarui candidat. Sa ne asiguram ca vin fiecare cu un program, cu o viziune, cu o echipa. si sa votam masiv si informat, in functie de preferintele fiecaruia. si sa nu mai votam “mesianic”, idolatrizand pe cineva, ci sa votam propuneri, programe.

Asa ca – ii rog mult pe prietenii de la PNL sa accepte competitia. Nu se poate sa prefere candidatul PSD in defavoarea celui de la USR pentru Turul 2 (stiu ca e poate mai simplu pentru ei daca intra PSD in Turul 2, dar nu e bine pentru Romania si ar trebui sa aiba mai multa incredere in propriul candidat – e totusi Presedintele Romaniei)”, a scris Andrei caramitru duminica pe Facebook.

Dan Barna si Dacian Ciolos, liderii Aliantei USR-PLUS, au anuntat oficial ca vor merge in tandem la alegeri, Dan Barna urmand sa fie candidatul pentru prezidentiale. Ambii si-au declarat convingerea ca Dan Barna se va confrunta in turul doi cu Klaus Iohannis.