Andrei Stoican, candidatul ADER la alegerile prezidentiale. „Nu ma duc la Cotroceni sa ma uit la Matrix si sa iau pastile albastre! Nu ma duc la Cotroceni pentru ca mi s-a dat ordin sa ma duc”

21

Partidul Ader la Democratie, Educatie si Reconstructie (ADER) si-a lansat, duminica, la Teatrul National, candidatul pentru alegerile prezidentiale. Fondatorul partidului, Neculai Ontanu, l-a prezentat pe Andrei Stoican care va candida in cursa pentru Cotroceni din partea formatiunii politice. Andrei Stoican avea 12 ani la Revolutie si a absolvit Facultatea de Drept. ”Nu ma duc la Cotroceni sa ma uit la Matrix si sa iau pastile albastre”, a declarat candidatul ADER, facand aluzie la discursul lui Dan Barna de la Congresul USR.

Loading...

„Ne dorim un presedinte al romanilor care sa aiba o puternica sustinere nationala. Suntem multi. Partidul ADER va propune un candidat pentru alegerile prezidentiale. Un om care la Revolutie avea 12 ani, un om matur astazi si puternic, un om care va face asteptatul schimb de generatii, dar si de mentalitati”, a declarat Neculai Ontanu la lansarea candidatului.

In varsta de 42 de ani, la Revolutie avea 12 ani, Andrei Stoican a absolvit Dreptul si spune ca are scoala vietii.

„Am vazut multe si am trait multe. Am facut greseli, si le-am facut pe toate, dar am invatat din ele. Nu m-am gandit nici o clipa sa plec aiurea, nici atunci cand mi-a fost bine, nici cand mi-a fost rau. M-am nascut aici, aici vreau sa traiesc, aici vreau sa traiasca fiii si nepotii, si nepotii nepotilor mei. Nu ma duc la Cotroceni sa ma odihnesc si sa ma simt confortabil sau sa imi iau un concediu de cinci ani. Nu ma duc la Cotroceni sa ma uit la filme, la “Game of Thrones” si la “Matrix”, nici sa ma indop cu pastille albastre. Nu ma duc la Cotroceni sa ma imbogatesc din salariul de presedinte. Nu ma duc la Cotroceni pentru ca mi s-a dat ordin sa ma duc”, a declarat Andrei Stoican.

Acesta sustine ca nu ii plac scandalurile politice. Spune ca este un om pragmatic, un antreprenor care cunoaste bine mecanismele institutionale, un om care a privit monstrul birocratiei in ochi si, in egala masura, un om care cunoaste din proprie experienta problemele cetateanului.

„Dupa cum ma vedeti, pornesc de la o premiza solida: nu sunt cu nimic mai prejos, mai mic fata de principalii mei contracandidati – Iohannis si Barna, Am un metru optzeci si trei”, a mai declarat Andrei Stoican, care si-a lansat si sloganul de campanie: „Facem tara lui Andrei impreuna”.

Partidul ADER a decis sa isi prezinte si premierul care ar urma sa faca tandem cu Andrei Stoican. Tanara Veronica Ariton are 25 de ani, a studiat la Londra si activeaza in mai multe organizatii civice din strainatate.

Obiectivele pe care si le propune ADER – sa contribuie la dezvoltarea economica si sociala a tarii, a constiintei civice a fiecaruia dintre cetatenii romani; sa promoveze politici publice care au in vedere asigurarea sanatatii populatiei; sa militeze pentru promovarea de politici publice care sa duca la cresterea calitatii invatamantului romanesc prin investitii importante in resursele umane si in infrastructura educationala din mediul prescolar, scolar, preuniversitar sau invatamantul superior de stat; sa promoveze dezvoltarea valorilor democratiei si a statului de drept si independenta justitiei.

Sursa: News.ro.