Alexandru Cumpanasu a rabufnit dupa ce presa a scris despre averea sa fabuloasa: „Mor cu voi de gat”

47

Alexandru Cumpanasu, candidatul intrat in cursa pentru Cotroceni, ii ameninta cu plangeri penale pe cei care formuleaza acuzatii la adresa lui „fara sa aiba probe”. Devenit foarte popular pe seama tragediei din Caracal pe care a instrumentat-o ca sa fie prezent in prime time la principalele posturi de propaganda Cumpanasu a bifat si un episod mai putin placut. A fost in centrul atentiei mass-media dupa ce s-a aflat ca a castigat sume fabuloase de la institutii ale statului desi n-are studii superioare. Ca prezidentiabilul A. Cumpanasu „deplange” un linsaj mediatic menit sa-l faca sa renunte la candidatura si ameninta cu plangeri penale.

Loading...

„Un sistem infernal s-a activat din momentul in care mi-am depus candidatura. Mafia transpartinica din Romania si-a dat mana pentru a ataca un singur candidat, cel mai PUTERNIC: Alexandru Cumpanasu. De ieri mi-am asumat realizarea HaRtII INFRACtIONALE din ROMaNIA, ce cuprinde legaturile dintre clanurile interlope cu politia, parchetul, oameni politici si din administratie si mass media, iar acest lucru i-a facut sa intre in crize de isterie. S-au lansat in acuzatii false la adresa mea (spre exemplu Realitatea TV, citandu-l pe Daniel Breaz cum ca nu as avea diploma de bacalaureat si multe alte ticalosii) pe motivul ca sunt singurul candidat care creste in sondaje.

(…) SINGURUL OBIECTIV AL ACESTUI LINsAJ MEDIATIC este RENUNtAREA MEA LA CANDIDATURa. Am pentru acest sistem ticalos un singur mesaj: MOR CU VOI DE GaT! NU RENUNt LA CANDIDATURa sI VOI DEVOALA iNTREAGA MAFIE DIN ROMaNIA!!!”, scrie Cumpanasu pe Facebook.

Cat despre faptul ca are o avere impresionanta pentru un om de varsta lui si, pe deasupra, si fara studii superioare (sapte case!), Cumpanasu tine sa declare ca el lucreaza de la 16 ani si si-a „sacrificat viata pentru munca.”

„Cu privire la declaratia de avere sunt singurul candidat care a dat dovada de transparenta, neascunzandu-si averea prin interpusi, si care va lupta pana la capat pentru adevar. Muncesc de la varsta de 16 ani, mi-am sacrificat viata pentru munca si nu voi permite nimanui sa ma denigreze pe mine sau familia mea!

Voi depune plangeri penale si ii voi ataca in instanta pe toti cei care mai formuleaza o singura acuzatie la adresa mea fara sa aiba probe si voi demonstra ca unii proprietari de media nu sunt nici pe departe straini de clanurile interlope si mafiotii din Romania. Ba mai mult, voi dovedi ca functioneaza in ILEGALITATE si sunt prizonierii sistemului, in acest moment, actionand la ordin impotriva mea. Dovada cea mai clara este faptul ca nu mi se da dreptul de a ma exprima cu privire la subiectele ce ma privesc pe mine si familia mea si sunt executat public fara sa ma pot apara”, adauga Cumpanasu.

Reamintim ca prezidentiabilul care tuna si fulgera impotriva institutiilor statului a castigat zeci de milioane de lei din proiecte derulate de Asociatia pentru Implementarea Democratiei, ONG-ul fondat si condus de el. Parteneri i-au fost marile institutii academice si Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii, Academia de Politie, MAI, Autoritatea pentru Cercetare, primarii de sector.

Din declaratiile de avere si de interese ale celui care se erijeaza in luptator contra clanurilor, reiese ca acesta a incasat venituri de la universitatile conduse de rectorii care ii erau subordonati in Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR).

Concret, in 2018, Cumpanasu a incasat 66.000 de lei de la SNSPA, 58.000 de lei de la UEFISCDI, 580.000 de lei de la Asociatia pentru Implementarea Democratiei, plus alte sute de mii de lei de la alte asociatii, plus chirii de peste 100.000 de lei. La randul sau, sotia prezidentiabilului A. Cumpanasu a incasat si ea sume de ordinul sutelor de mii de lei din aceleasi surse.

Averea candidatului care a intrat in campania electorala facandu-si imagine pe seama tragediei de la Caracal e si ea impresionata: 3 terenuri, 7 apartamente / case, un Mercedes din 2018 si un Subaru din 2008, 260.000 de lei si 16.000 de euro in conturi, un plasament de 152.000 de lei, un imprumut de 300.000 de euro si unul de 171.000 de lei.