Klaus Iohannis ii cere Vioricai Dancila sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb!

12

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Dancila sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european. Cererea sefului statului vine in conditiile in care candidatura Rovanei Plumb a fost respinsa cu larga majoritate de Comisia Juridica a Parlamentului European.

Loading...

Ori, potrivit presedintelui, respingerea candidaturii aduce prejudicii Romaniei iar Viorica Dancila ar fi trebuit sa evite sa se ajunga aici.

„Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de catre Comisia juridica a Parlamentului European reprezinta un nou esec major al guvernarii PSD, care aduce prejudicii Romaniei. Avem o noua dovada a incompetentei premierului Viorica Dancila, care a crezut ca in Uniunea Europeana poti promova oameni in functii de conducere pe baza recomandarilor de partid si a prieteniilor. I-am transmis explicit prim-ministrului inca de la inceputul acestei proceduri de desemnare a comisarului european din partea Romaniei sa nu o nominalizeze pe doamna Plumb, intrucat nu indeplineste criteriile de integritate si profesionalism. Exista un risc evident ca o asemenea nominalizare sa fie respinsa in Parlamentul European si premierul avea obligatia sa il evite. Iata ca aceasta atentionare din partea mea a fost confirmata de votul negativ de astazi din Comisia juridica.

Audierea in Comisia juridica a Parlamentului European este o procedura exceptionala, care a fost folosita acum tocmai din cauza problemelor foarte serioase de integritate ale candidatului propus de PSD.

Ii solicit premierului Viorica Dancila sa retraga de urgenta nominalizarea doamnei Plumb pentru functia de comisar european.

PSD exporta incompetenta peste granitele tarii prin actiuni politice repetate care afecteaza profund imaginea Romaniei. Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja tarii noastre, ii cer imperativ premierului Viorica Dancila sa faca de urgenta o noua nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar dupa acordul Presedintelui Romaniei si cu avizul Parlamentului”, transmite presedintele Iohannis, prin intermediul unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.