Adevarata fata a premierului neconflictual! Dancila, inregistrata pe ascuns, ameninta voalat cu dosare penale!

24

Viorica Dancila a fost inregistrata pe ascuns in timp ce discuta cu colegii din conducerea PSD si surpriza este ca in spatele usilor inchise, sefa PSD nu exclude ca motiunea de cenzura de joi sa treaca. Mai precis, nu exclude varianta ca unii dintre colegii de partid sa tradeze. Vor fi dati afara, spune sefa PSD. In inregistrarea audio obtinuta de jurnalistii de la Newsweek, atitudinea Vioricai Dancila oscileaza intre imbarbatari si amenintari. Viorica Dancila se aude vorbindu-le colegilor despre dosare, despre Sectia Speciala si despre pericolul intoarcerii inapoi, „acolo unde stiti dumneavoastra”, dupa cum spune Viorca Dancila cu subinteles. Iar la capitolul „imbarbatari” consemnam urmatoarea declaratie: „Cei care ne-au declarat deja morti si au facut si prima pomana s-ar putea sa vada ca a-nviat mortul si ca s-ar putea sa ia bataie”.

Loading...

Viorica Dancila le-a explicat parlamentarilor ca miza acestei motiuni o reprezinta dosarele, sectia speciala si numirea procurorilor. In acest context Viorica Dancila le reaminteste social-democratilor de „dosare” si le spune, aparent misterios, „sper sa nu vreti sa ne intoarcem…”, fara a-si duce fraza pana la capat, ceea ce poate fi interpretat ca o amenintare voalata:

„Miza nu este neaparat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, mizele sunt legate de Sectia Speciala, de numirea procurorilor. Sper ca nu vreti sa ne intoarcem… Sper ca nu vreti sa ne intoarcem… si multi din aceasta sala stiu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu va imaginati ca au ca si miza ocuparea unor posturi de ministri, pentru care nu au nici un program. Ce sa puna in loc? Ce sa puna in loc? Ce sa faca?”, spune Viorica Dancila.

in inregistrarea de 16 minute, Viorica Dancila mentioneaza de patru ori numele lui Victor Ponta.

Viorica Dancila:

„La motiune noi nu vom vota. S-a luat decizia in Comitetul Executiv National. Nu vom vota pentru a nu exista suspiciuni care cum a votat. Ca a votat ala, ca ala a tradat, ca ala nu a votat. Sa fim siguri, in alta ordine de idei, vrem sa vedem cum voteaza si ceilalti. Vom avea posibilitatea de a vedea, nefiind o aglomerare, neavand aceasta posibilitate de a fi ingramadeala si sa nu vedem cum voteaza ceilalti”.

„Daca cineva din sala crede ca vrea sa voteze la motiune sau sa plece, eu cred ca este corect sa-mi spuna acum. Eu nu cred in ceea ce afirma Orban sau Ponta ca vor mai pleca de la PSD nu stiu cati. Eu nu cred ca de la PSD vor mai pleca. Dimpotriva, am convingerea ca la PSD se vor intoarce… pentru ca nu vad ce poate sa le ofere ceilalti. Toti il cunoastem pe Victor Ponta”.

„Cred ca este important sa dam si noi un semnal. Nu-mi este frica ca va trece motiunea. Am incredere ca nu va trece, dar trebuie sa dam si noi un semnal de forta. Un semnal de forta care ne va ajuta pentru lupta in teritoriu. Un semnal de forta care ne va ajuta sa aratam ca PSD nu este dezbinat asa cum vor unii sa se vada. si ca o sa continuam guvernarea cu masurile pe care, stiti foarte bine, ca le avem pentru perioada imediat urmatoare. Sunt convinsa ca vrem sa avem un numar mare de primari si parlamentari. Ganditi-va ce s-a intamplat dupa ce a trecut motiunea lui Boc. PDL-ul s-a desfiintat, nu cred ca vrea cineva sa-si puna semnatura pe acesta decizie. Eu am incredere in toata lumea, in toti cei de aici, cum am incredere si in cei care-si dau seama ca au gresit si vor sa vina inapoi. stiu ca se face o presiune foarte mare, stiu ca sunteti sunati si vi se fac promisiuni”.

„stiu ca deja Victor Ponta a dat posturi de ministri intr-un guvern care nu va exista… stiu deja cine va fi ministru de Interne, stiu cine va fi minstru la Finante. E foarte usor de desenat, este mai greu de transpus”.

„in partidul acesta am avut parte de multa tradare de-a lungul timpului. Noi nu am avut nevoie de dusmani, am fost propriii nostri dusmani. Cred ca este timpul sa aratam ca se poate si altfel. si ca acesta este examenul pe care trebuie sa-l dam impreuna. il castigam, e meritul nostru al tuturor. Al tuturor. Nu-l castigam, pierdem cu totii”.

in ajutorul Vioricai Dancila, pentru a-i convinge pe parlamentarii PSD sa nu „dezerteze”, sare si si ministrul Daniel Suciu, de la Dezvoltare, incearcand sa-i momeasca cu banii din Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), mai scrie Newsweek. Ministrul Suciu le-a promis parlamentarilor ca vor fi consultati direct in legatura cu modul de impartire a banilor publici, arata Newsweek Romania.