Dancila a dat-o in bara din nou: Respingerea lui Dan Nica este definitiva!

10

Europarlamentarul Siegfried Muresan anunta ca Dan Nica a fost respins de Comisia Europeana inca de cand a fost propus prima data. „E clar ca Dan Nica nu va fi acceptat niciodata; nici acum, nici in viitor”, subliniaza Muresan.

Loading...

„Asa stau lucrurile cu privire la desemnarea comisarului european din partea Romaniei:

  1. Dan Nica a fost refuzat de presedinta aleasa a Comisiei Europene la finalul lunii august. Respingerea este una definitiva. E clar ca Dan Nica nu va fi acceptat niciodata; nici acum, nici in viitor.
  2. Presedinta aleasa a Comisiei Europene nu accepta niciun candidat din partea unui guvern aflat in procedura de destituire. Orice discutie finala pe tema comisarului roman va avea loc dupa votul pe motiunea de cenzura, anunta Siegfried Muresan dupa ce Digi24 a transmis ca sefa CE l-a respins pe Nica.

Reactia PSD este din nou una ireala. Secretarul general al PSD afirma ca „nu este nicio problema”.

„Presupunand prin absurd ca Nica ar fi respins, mergem cu alta propunere. Nu este niciun fel de problema. Exista si o a doua propunere, unii spun de rezerva, noi ii spunem ca este a doua propunere apsrobata de CEx. Suntem in grafica exacta, asa cum ne-am propus. Sa nu ne grabim, Dan Nica nu a fost respins. Sunt greseli de interpretare total nefericite”, a declarat Mihai Fifor la Antena 3.

Nina Andreeva, purtator de cuvant al Comisiei Europene, a declarat pentru Digi 24 ca scrisoarea transmisa de Guvernul roman ”continea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de catre Presedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat”.

„Pot confirma ca Guvernul Roman a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie – n.r.). Aceasta scrisoare continea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de catre Presedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat. Echipa Presedintelui-ales al Comisiei este in continuare in contact cu ambele guverne (roman si maghiar – n.r.), iar procesul (de selectie – n.r.) continua”, a declarat, pentru Digi24, purtatoarea de cuvant a Comisiei Europene.