Coronavirus Romania. Alte 33 de cazuri noi de infectie cu COVID-19. Bilantul ajunge la 217, dintre care 19 s-au vindecat

Pana astazi, 17 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 cetateni care au contactat virusul, 19 sunt declarati vindecati si au fost externati, anunta Grupul de Comunicare Strategica. In total, marti, au fost confirmate 49 de cazuri noi.

De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, dupa cum urmeaza: 26 in Bucuresti, 5 in Brasov si cate unul in Constanta si Prahova. 22 dintre cazurile noi au legatura cu cazul de la Spitalul Gerota.

Loading...

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacti ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate in carantina. Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 26 ani si 64 de ani.

Dintre pacientii aflati in unitatile medicale, 4 dintre ei sunt la sectia de terapie intensiva, dar au o stare generala stabila.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3373 persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate in 8 unitati sanitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Iasi si Constanta.

Grupul de Comunicare strategica anunta si ca Politia de Frontiera a deschis dosar penal pe numele cetateanului roman care a calatorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relatia Madrid – Bucuresti desi a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus in Spania.

Transparenta face diferenta