Actorul Paul Ipate a ajuns la capatul rabdarii dupa crimele din Caracal:”Furia unui parinte poate atinge cote de neimaginat!”

40

Actorul Paul Ipate si-a inceput textul, postat pe pagina sa de Facebook, prin a face referire la „furia de neimaginat a unui parinte“, facand aluzie la cazurile din ultimele zile, mai exact crimele de la Caracal, unde doua fete, Alexandra Macesanu (15 ani) si Luiza Melencu (18 ani), au fost ucise de Gheorghe Dinca, barbatul care le-a rapit, si situatia fetei de 14 ani din Galati, gasita plina de sange in strada afirmand ca a fost violata.

Loading...

El a justificat lipsa interventiei lui pana acum prin ideea ca „nu-si poate potoli gandurile astfel incat sa scrie ceva coerent“ si, in plus, „a fost plin de pareri“ pe aceste subiecte. „Furia unui parinte poate atinge cote de neimaginat. N-am postat si nu am zis nimic despre cazul Alexandrei sau al Luizei sau al altor fete in aceeasi situatie, pentru ca nu-mi pot potoli gandurile astfel incat sa scriu ceva coerent. Plus ca oricum a fost plin de pareri. Nici acum nu stiu de ce scriu. E mai mult un dicteu“, a scris Paul Ipate pe Facebook.

Actorul a vorbit in textul sau despre faptul ca are doi copii, carora incearca sa le dea cea mai buna educatie. Pe fiul sau, Achim, spune ca il invata „sa nu urmeze societatea plina de barbati misogini care nu stiu sa se comporte cu o femeie“, in timp ce fetitei sale, Zora, incearca „sa-i construiasca un spirit liber si puternic“. Cu toate acestea, Ipate spune ca nu mai stie ce sa ii invete pe copiii sai, in contextul „indiferentei si dezumanizarii la care asistam cu totii“ in ultimele zile.

„Am copii, doi, printre care si o fata. Pe Achim il invat despre eleganta, respect, egalitate, ii reamintesc periodic ca are o mama si o sora si sa nu urmeze societatea asta plina de barbati misogini care nu stiu sa se comporte cu o femeie. Zora inca e prea mica sa am cu ea discutii mai elaborate, dar incerc sa-i construiesc un spirit liber si puternic. Numai ca, zilele astea, cu tot ce se intampla, cu toata indiferenta si dezumanizarea la care asistam cu totii, am simtit ca s-a instalat in mine un blocaj. Parca nu mai stiu ce sa le zic. Cum e bine sa-i cresc? Cum sa fac sa-i protejez, sa se protejeze singuri, sa se apere de nenorociti si nenorociri? Baietii buni si-o iau tot timpul in freza, ca sa folosesc un limbaj adecvat, pentru ca nu sunt infipti si golani, iar fetele, nici nu mai conteaza cum sunt, dar sunt agresate cel putin o data pe zi. si am fost finut in exprimare“, a mai comentat actorul.

Ulterior, Ipate justifica actiunea parintilor de a iesi la protest cu copiii lor pentru a trai in siguranta si pentru a putea sa ii creasca frumos: „Cand am iesit la protestul parintilor cu copiii, am fost apostrofati. De aia am iesit, bai, cei ce ne-ati apostrofat! Ca sa traiasca in siguranta copiii nostri si noi alaturi de ei ca sa-i putem creste frumos! Fiind actor, fac des exercitiul substitutiei. Zilele astea l-am facut toti. Am sa inchei cum am inceput: furia unui parinte poate atinge cote de neimaginat“.