Valeriu Gheorghita: Rata de vaccinare in populatia adulta a depasit 50%

23

Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a prezentat joi, 3 februarie, noi date despre rata de vaccinare din țara noastră.

”Rata de vaccinare în populaţia adultă a depăşit 50%, vorbim de 50,43%. În ceea ce priveşte rata de vaccinare din populaţia eligibilă, vorbim de populaţia eligibilă de peste 5 ani, rata de vaccinare este de aproximativ 45%. Prin introducerea acestei categorii de vârstă, a scăzut practic rata de vaccinare din populaţia eligibilă de la 47% la 45%. (…) În ceea ce priveşte rata de vaccinare din populaţia totală a României, este aproximativ 42%”, a afirmat medicul militar, citat de Ziare.com.

Loading...

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, la data de 2 februarie, 5.358 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani erau imunizaţi cu prima doză de vaccin.

”În acest moment, sunt 337 de cabinete de vaccinare care derulează astfel de activităţi. La 2 februarie erau 5.358 de copii din această grupă de vârstă, 5-11 ani, care au primit prima doză de vaccin. Vorbim de un număr de circa 1.200.000 de copii eligibili în momentul de faţă în România”, a susţinut reprezentantul CNCAV.