Tupeu fara margini. Penalul Piedone: „Dumnezeu mi-a ajutat sa ies cu cetatenii care multi i-ati facut prosti. Sunt prosti, da’ multi, Maria voastra!”

Cristian Popescu-Piedone a declarat, miercuri, la Curtea de Apel, ca a fost votat pentru functia de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori si ca nu este impotriva unei renumarari a voturilor, sustinand ca ar obtine unul sau doua procente in plus. El a sustinut din nou ca este nevinovat in dosarul Colectiv, in care a fost condamnat in prima instanta la 8 ani si 6 luni inchisoare, arata Aktual24.

„Am vazut anumite posturi de televiziune in care cetatenii Sectorului 5 sunt facuti ba prosti, ba ca au votat cu burta, ba injurii aduse electoratului. Cred ca ei nu merita asa ceva… Dreptul de a vota este un drept pe care si eu, si dumneavoastra, toata lumea astazi il avem, este democratia cea mai pura intr-un stat de drept, daca este de drept. Sa lasam justitia sa-si spuna cuvantul. Cat despre alegatori, cei care contesta si contesta alegerile le transmit un singur lucru: nu sunt impotriva acelor renumarari de voturi. Probabil ca acele voturi anulate care s-au regasit la mine o sa-mi dea inca unul sau doua procente in plus. Eu nu am spus nimic.

Loading...

Daca pierdeam, pierdeam, vocea poporului isi spunea cuvantul. Dar daca am castigat – si intrebati oamenii si nu-i faceti prosti si nu-i faceti inculti si nu spuneti ca oamenii nu stiu ce fac. Stiu ce fac”, a sustinut Piedone, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti intrebat de jurnalisti despre faptul ca sunt voci care contesta din punct de vedere moral alegerea sa la Primaria Sectorului 5.

El a sustinut din nou ca este nevinovat in dosarul Colectiv si ca de cinci ani legea nu a fost schimbata.

„Oameni buni, sunt convins ca daca v-ati da microfoanele jos si ati deveni oameni, stiti ca peste 3.500 de primari ai Romaniei la vremea respectiva si cu mine am semnat in baza unei legi. Am respectat legea si sunt condamnat. Ce s-a intamplat dupa Colectiv? Ce s-a intamplat, oameni buni? S-a schimbat legea? (…) In cei 5 ani, in Romania nu s-a schimbat absolut nimic. Legea care trebuia schimbata, nu in fata unei pravalii, restaurant sau institutii publice sa scrie o pancarta prin care intri pe propria raspundere. Pe propria raspundere am eliberat si eu acea declaratie a agentului economic ca in acel local e bar vanzare bauturi alcoolice 80 de locuri la mese. Sunt nevinovat, oameni buni.

De aceea am candidat si Dumnezeu mi-a ajutat sa ies cu cetatenii care multi i-ati facut prosti. ‘Sunt prosti, da’ multi, Maria voastra!’”, a mai afirmat Cristian Popescu-Piedone.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a mers miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, la un nou termen in dosarul ”Colectiv”, in care a fost condamnat in prima instanta la 8 ani si 6 luni inchisoare.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiilor de functionare pentru clubul Colectiv.

Transparenta face diferenta