Gabriela Firea nu accepta infrangerea: „Mergem in instanta. Oamenii au votat ceva si a iesit altceva”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri ca va merge la tribunal pentru a contesta rezultatul alegerilor din Bucuresti. „Imi pare rau de cetatenii care au votat altceva si a iesit altceva”, a spus Firea.

Intrebata daca va merge in instanta in cazul in care renumararea voturilor in Bucuresti nu va fi posibila, Firea raspuns: „Trebuie, daca vrem sa nu ne fie rusine de cetateni”.

Loading...

„Daca vrem sa aparem in fata cetatenilor ca niste persoane oneste si care respectam legea, trebuie facute toate demersurile. Daca vom reusi cu renumararea, daca nu, in instanta, pentru ca e totusi votul cetatenilor, este constitutional si nu este normal sa planeze suspiciuni atat de mari si, daca este frauda, asa cum noi credem, macar sa o scoatem la lumina. Daca nu este, sa spunem ca au fost niste erori umane si care oricum nu schimbau ierarhia”, a afirmat ea.

Gabriela Firea a explicat ca, in prezent, asigura tranzitia pana la depunerea juramantului de catre noul primar general.

„Eu oricum am acceptat votul, stiti foarte bine, mi-am strans lucrurile din birou, mi-am luat la revedere de la toti colaboratorii, nu ma cramponez, nu ma tin de scaun, nu ma leg si eu asigur acum o tranzitie, practic, pana la depunerea juramantului noului Consiliu General si noului primar general, fiindca asa este legal, sa asigur serviciile de utilitate publica in oras, precum si toate urgentele. Nu ma tin de scaun si nu imi pare rau de job, nu imi pare rau de functie, imi pare rau de cetatenii care au votat altceva si a iesit altceva”, a spus aceasta.

Transparenta face diferenta