Clotilde Armand castiga Sectorul 1. BEC a respins solicitarile PSD de anulare a alegerilor sau de renumarare a voturilor

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, solicitarile PSD de renumarare a voturilor din Sectorul 1 al Capitalei. Candidatul PSD, Tudorache, sustine ca BEC a respins anularea alegerilor din Sectorul 1 si ca decizia de renumarare va fi luata de Biroul Electoral al Sectorului 1, scrie Aktual24.

Din 17 voturi exprimate, 12 au fost impotriva. Pentru renumarare au votat doar reprezentantii PSD, PMP, ALDE si PRO Romania. A mai existat inca doar un vot „pentru”.

Loading...

„Contestatia domnului Tudorache a fost respinsa in BEC. Victoria Clotilde Armande este finala. Voturile de la Sectorul 5 vor fi renumarate”, a anuntat Vlad Voiculescu.

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a afirmat miercuri ca formatiunea social-democrata a cerut renumararea voturilor pentru a inlatura suspiciunile aparute atat in sectoarele Capitalei, cat si pentru Primaria Generala.

„Noi am cerut renumararea voturilor dintr-un motiv simplu: pentru a inlatura suspiciunile care au aparut atat pe sectoare, cat si pentru Primaria Generala. Singura modalitate prin care putem inlatura aceste suspiciuni este cea ceruta de noi, cea de renumarare, de altfel s-a depus aceasta cerere de catre reprezentantii nostri. Cred ca s-a depus astazi sau aseara tarziu. Inteleg ca exista o sedinta a Biroului Electoral Municipal in perioada urmatoare. Apelul nostru catre dansii este de a lua o decizie prin care sa se inlature aceste suspiciuni. Eu nu spun ca se schimba sau nu rezultatul alegerilor, dar aceste suspiciuni care apar – si cu cat stam mai mult, apar mai multe – trebuie inlaturate. E un semn de sanatate si un lucru benefic pentru actul democratic din Romania”, a spus Grindeanu intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al PSD.

„Cand PSD a demonstrat ca s-a furat masiv in sectiile de votare, au navalit isteric in Biroul Electoral de Sector si au facut presiuni ca voturile sa nu fie renumarate. Am vazut aseara cu totii imagini cu domnul Dan Barna in Biroul Electoral de Sector facand aceste lucruri, el neavand nicio calitate. De ce nu vor renumararea? Pentru ca s-ar descoperi furtul de proportii facut in sectiile de votare. Daca te stii corect, de ce vrei sa ascunzi? E ca in povestea cu ‘hotul striga hotii’”, a mai afirmat Grindeanu.

Transparenta face diferenta