Nicusor Dan anunta primele masuri. Da afara penalii din primarie si anuleaza voucherele de o mie de euro date de Firea!

91

Nicusor Dan a anuntat, miercuri, care vor fi primele masuri pe care le va lua imediat dupa ce se va instala ca primar al Capitalei. Prima masura va fi deschiderea usilor mari ale primariei, intrarea principala pe care intra doar Gabriela Firea, pentru toti bucurestenii.

O alta masura imediata va fi demiterea inaltitilor functionari din Primarie care au condamnari penale.

Loading...

„O sa vedeti niste demiteri de oameni din aparat. Daca justia a decis ca au incalcat legea este evident ca nu mai au ce sa caute in primarie”, a mentionat Nicusor Dan, conform Aktual24.

Inca o masura urgenta va fi anularea programelor „ilegale” infiintate de Firea, cum ar fi cel prin care se ofera cate 1.000 de euro pentru donare de plasma celor care s-au vindecat de coronavirus.

„In primul rand acele proiecte care sunt ilegale vor inceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasma este ilegal, pentru ca si in Romania si in Uniunea Europeana, sa-i stimulezi financiar pe cei care doneaza sange este ilegal. De ce este aceasta politica? Pentru ca incurajezi astfel oameni care nu sunt neaparat sinceri si pot sa-i puna in pericol pe cei carora le doneaza sange. Din acest motiv, acest program va fi stopat si bineinteles vom incerca sa stimulam oamenii sa doneze gratuit sange, plasma pentru vindecarea altor oameni”, a spus Nicusor Dan, inaintea unei intalniri cu ministrul Finantelor.

Intrebat daca subventiile vor fi taiate, el a raspuns: „Nu. Oriunde in lumea civilizata exista o subventie pentru transportul public pentru ca asta duce la o reducerea poluarii. In ceea ce priveste subventia pentru termie, nu poti pune oamenii sa plateasca pierderile pe care tu singur, ca autoritate publica, le faci in retea”.