Tariceanu si Ponta vor sa reinvie USL! Seful ALDE anunta o alianta cu PSD 2, condus de Victor Ponta

5

ALDE si Pro Romania vor forma o alianta politica, a anuntat miercuri Calin Popescu Tariceanu, care s-a intalnit cu Victor Ponta. El spune ca cele doua formatiuni vor avea grupuri parlamentare comune. Imediat a venit reactia lui Victor Ponta, care a spus ca a fost vorba doar de discutii si ca nu s-a luat inca nicio decizie.

Loading...

„Discutii fructuoase in aceasta dimineata cu liderul Pro Romania, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Aliante politice!

ALDE si Pro Romania vor avea grupuri parlamentare comune, si astfel vom fi a treia forta politica parlamentara , dupa PSD si PNL.

In perioada imediat urmatoare grupurile de lucru ale celor doua partide se vor intalni pentru a stabili proiectul politic al Aliantei si protocolul de colaborare”, a scris Calin Popescu Tariceanu pe Facebook, unde a pus doua fotografii de la intalnire.

Initial, el scrisese „am hotarat o viitoare colaborare sub forma unei Aliante politice”, ca si cum inselegerea fusese deja parafata, insa ea revenit si a inlocuit „hotarat” cu „discutat”.

In scurt timp a venit si reactia lui Victor Ponta, care a amintit de conditia unei colaborari Pro Romania cu ALDE: formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu sa iasa de la guvernare.

„Pe 22 Iulie am spus “daca Alde iese de la guvernare suntem dispusi sa discutam un proiect politic comun” !

Azi am progresat foarte mult in acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat si progresat! Cand mai multi oameni se aseaza la masa cu intentii bune – sunt sanse mai mari de succes!

Este o nevoie uriasa de schimbare a modului de guvernare a tarii / un “RESET” total al administratiei publice si al directiei economice! Trebuie sa gasim solutii si oameni capabili sa le aplice!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.