Strigator la cer. Cum arata micul dejun si cina la Maternitatea din Sibiu. Reactia spitalului

Fotografiile facute de o pacienta internata in Spitalul Clinic Judetean Sibiu arata cat de sarac este meniul oferit bolnavilor. In una din imagini este micul dejun, format din margarina si pate, iar in alta este caserola pentru cina, cu cinci biscuiti si doua triunghiuri de branza topita.

Pozele au fost facute de o pacienta internata la Maternitate si au fost trimise la redactia Turnul Sfatului.

Loading...

Reprezentantii spitalului au precizat pentru publicatia citata ca fac eforturi pentru a asigura un meniu cat mai diversificat, dar finantarea este redusa. Despre meniul fotografiat au spus ca poate fi un meniu comun, servit sambata, 15 august, dar mentioneaza ca imaginile au fost incomplete.

„In cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupandu-se o firma privata. in urma cu doi ani, in urma licitatiei organizate, a fost semnat un acord cadru valabil pana in iunie 2021. Hrana pacientilor este acordata diferentiat in functie de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutritionisti.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cat mai diversificat dar, din pacate, finantarea este redusa, iar meniurile sunt conditionate de acest lucru…

Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sambata 15 august, cu mentiunea ca imaginile sunt incomplete.

Acesta a constat in mic dejun: pate, margarina, ceai; pranz: ciorba de fasole verde, tocanita de pui cu orez si cina: branza topita, biscuiti, ceai, branza de vaci. Pacientii primesc dimineata o jumatate de paine pentru intreaga zi”, au spus reprezentantii spitalului.

Transparenta face diferenta