Mircea Negulescu, „Portocala”, il acuza pe Ponta ca a primit 2,5 milioane de dolari de la Sebastian Ghita. Fostul procuror DNA spune ca stie in ce conturi se afla banii

Fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, l-a acuzat pe Victor Ponta ca a primit 2,5 milioane de dolari de la Sebastian Ghita. Oamenii trebuie sa stie de ce a trebuit sa stau eu acolo 21 de zile (in arest). Ca sa fiu redus la tacere. M-am hotarat sa vorbesc. Vreau ca cetatanii si presedintele Romaniei sa afle anumite lucruri. Cine si-a plagiat doctoratul e capabil sa plagieze si cariera politica.

In campania pentru prezidentiale, unde a candidat domnul Iohannis impreuna cu un alt domn, domnul Victor Ponta a beneficiat de 2,5 milioane de dolari de la domnul Sebastian Ghita, prin niste firme din Ploiesti, n-as vrea sa dau numele acum, dar credeti-ma ca le stiu, ca sa aduca in Romania doi consultanti politici de la prestigioasele firme de specialitate Podesta si 370 Revolution. L-au consultat pe domnul Ponta in toata campania electorala, a precizat Negulescu la Realitatea Plus, potrivit Aktual24.

Loading...

Domnul Sebastian Ghita voia sa ajunga ministrul Tehnologiei, ca sa poata avea toate contractele IT din Romania. Pentru Sebastian Ghita, 2,5 milioane de dolari nu reprezinta nimic. E ca si cum ati avea dvs 100 de lei in buzunar. Toate aceste informatii sunt in dosare, doar ca cineva nu vrea sa le vada.

Lumea trebuie sa stie adevarul. Sunt martori care au venit si au declarat intelegerile frauduloase ale celor doi. Nu poti sa apari la TV, sa pari un tip super ok si sa-ti minti electoratul. Sa explice ce-i cu acei bani. In acest dosar am fost doi procurori si doi politisti. Nu putem sa ne mintim unul pe altul.

Am urmari banii care au plecat din firmele lui Sebastian Ghita si au ajuns in Marea Britanie. Nu a fost ceva special. Nu vreau sa paradesc pe nimeni, vreau ca adevarul sa iasa la lumina. Daca tot vin alegerile, sa alegem in cunostinta de cauza.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi, saptamana trecuta, ca Mircea Negulescu sa fie eliberat din arest preventiv si sa fie plasat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat ca a falsificat probe si a constrans si corupt mai multe persoane sa faca denunturi si declaratii mincinoase in doua cauze instrumentate pe vremea cand era procuror la DNA Ploiesti.

Instanta i-a admis lui Negulescu o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, decizia fiind definitiva.

„Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: – sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de drepturi si libertati, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; – sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei; – sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; – sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei fixata de organul judiciar, decat cu incuviintarea prealabila a acestuia”, arata decizia judecatorilor.

De asemenea, acesta nu trebuie sa se apropie de „inculpatii Savu Alfred Virgil si Iordache Mihai Iuliano, de persoanele vatamate Savu Daniel, Ponta Victor Viorel, Ghita Sebastian-Aurelian, Chirila Sorin Adrian, Iordachescu Ionut Alexandru si de martorii Stroie Cecilia Cristina, Banica Monica Gabriela, Cosma Vlad Alexandru, Pavaleanu Marcel Cristian, Alexe Razvan, Biziniche Gheorghe, Stoica Vlad Stefan si Cosma Mircea si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale”.

Mircea Negulescu se afla in arest preventiv din data de 23 iulie.

In varsta de 52 de ani, numit in presa si „Portocala”, fostul procuror al DNA Ploiesti este acuzat ca ar fi pus presiune pe martori sa dea declaratii mincinoase in doua dosare pe care le instrumenta, intr-unul dintre ele fiind cercetati Sebastian Ghita si Victor Ponta. Fostul magistrat mai este judecat in doua dosare, pentru suspiciuni similare, si a fost exclus din magistratura anul trecut pentru abateri disciplinare grave.

Transparenta face diferenta