Strigator la cer! Bebelusul care a fost scufundat complet in apa de preot in timpul botezului a murit

242

Bebelusul in varsta de o luna si jumatate din Suceava care a ajuns in stare grava la spital dupa ce preotul l-a scufundat complet in apa in timpul slujbei de botez a murit luni dimineata, anunta Monitorul de Suceava.

Bebelusul a murit in jurul orei 06.00, la sectia de terapie intensiva, unde era intubat si ventilat mecanic.

Loading...

Din primele informatii, la botez copilul ar fi fost scufundat complet in apa, la Biserica „Sf. Constantin si Elena” din cartierul Zamca din municipiul Suceava. Initial, politistii au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dar in noile conditii fapta va fi incadrata la ucidere din culpa. Cercetarile sunt in prima faza in rem, insa urmeaza a se indrepta probabil spre preotul care a oficiat slujba, scrie Monitorul de Suceava.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat ca bebelusul a fost scufundat complet in apa, aratand ca „botezul se face prin intreita cufundare, dupa randuielile Bisericii”. Protopopul a declarat ca a vorbit cu preotul care a oficiat botezul si acesta i-a spus ca bebelusul a plans atat in timpul botezului, cat si dupa ce a fost scos din apa, ceea ce ar insemna ca semnele vitale erau bune.

„Dupa cateva minute, preotul a sesizat ca s-a molesit, a anuntat imediat la 112 si a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat ca bebelusul a fost gasit in stop cardiorespirator de echipajul SMURD ajuns la fata locului, care l-a resuscitat si l-a transportat la spital.