Sedinta cu scantei la PSD: „Tu ai vandut alegerile!” Anuntul facut de Viorica Dancila

6

PSD se comporta haotic dupa sentinta liderului suprem al partidului, Liviu Dragnea, iar taberele nu stiu cum sa puna mana pe locul lasat liber de fostul presedinte al PSD.

Loading...

Paul Stanescu, demisionar din functia de presedinte executiv al partidului si plasat impotriva aripii Dancila-Oprisan, a cerut amanarea Congresului, motivand ca este o greseala alegerea unei noi conduceri formata din aceiasi lideri vechi.

”Nu eu, Oprisan sau Buzatu suntem viitorul”, a spus Stanescu, presedinte al PSD Olt, fost ministru al Dezvoltarii si fost bun prieten al lui Liviu Dragnea, devenit din septembrie anul trecut lider al gruparii pucistilor, semnatarii scrisorii anti-Dragnea.

Stanescu a sperat ca Viorica Dancila nu se va alia cu Marian Oprisan dupa pierderea alegerilor, si acceptase functia de presedinte executiv, dar dupa ce presedintele PSD Vrancea si-a marcat net influenta asupra premierului, a renuntat la functie, alegand sa se lupe cu acesta din postura de opozant.

De altfel, in sedinta de joi a CEX, s-a vazut clar ruptura dintre el si Viorica Dancila, aceasta spunandu-i public ca o indemna sa renunte la functia de premier, sa plece la Bruxelles pe un post de europarlamentar si sa provoace caderea Guvernului PSD. Tot Viorica Dancila le-a reprosat noilor sai contestatari ca se dezic de Liviu Dragnea, dupa ce ”toti am fost sustinuti de Liviu Dragnea”.

”Sa ne linistim si sa ne repliem pentru urmatoarele alegeri”, le-a spus ea pesedistilor, pe care insa nu i-a convins ”sa se linisteasca”, avand in vedere ca Niculae Badalau l-a acuzat pe Robert Negoita ca ”a vandut alegerile in sectoru lui”.

Congresul pentru alegerea unei noi conduceri a PSD ramane batut in cuie pentru data de 29 iunie, Viorica Dancila neavand probleme reale in a-si impune punctul de vedere. Potrivit unor surse din conducerea PSD, sansele cele mai mari pentru preluarea puterii in partid le are trioul Dancila-Oprisan-Badalau, pentru functiile de presedinte, presedinte executiv si secretar general.

Dancila: Voi candida la sefia PSD

„A fost un CEx in care fiecare colega si coleg a avut posibilitatea sa isi spuna propria opinie. Trebuie sa ii ascultam pe toti, votul va decide directia pe care o vom urma”, a adaugat ea.

in plus, ea a afirmat ca s-a discutat si despre motiunea de cenzura, precum si despre sondajele de opinie privind candidatura la prezidentiale. Ea a precizat ca vor fi inclusi in aceste sondaje toti cei care isi vor anunta intentia de a candida.

Totodata, Dancila a spus ca va candida la sefia PSD: „Da, sunt hotarata sa candidez pentru ca pot sa aduc echilibru in acest moment. Pot sa unesc organizatiile PSD si sa dam un impuls pentru mobilizarea la alegerile prezidentiale. E important ce putem face in perioada urmatoare incat PSD sa castige alegerile.”
Ce spune Viorica Dancila despre candidatura lui serban Nicolae la alegerile prezidentiale

De asemenea, serban Nicolae si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale.

„Acelasi principiu ca la congres il vom aplica si pentru alegerile prezidentiale. Fiecare coleg care isi exprima dorinta de a candida va spune in fata CEx, vom face sondaje, cel mai bine plasat in sondaje va reprezenta PSD la alegeri”, a raspuns Dancila.

Despre acest lucru, Viorica Dancila a mai precizat ca nu se va decide candidatul PSD la alegerile prezidentiale la Congresul din 29 iunie, fiind nevoie de un congres separat. Ea a mai spus ca in sondajele pentru prezidentiale va fi inclus si deputatul PSD Liviu Plesoianu. Totodata, a spus ca nu a discutat cu ALDE despre un candidat comun.