Scriitor si fost oficial la Casa Alba, despre Halep: „Simona e Audrey Hepburn a tenisului”

12

Douglas MacKinnon, fost oficial la Casa Alba si Pentagon, face o paralela interesanta intre Audrey Hepburn, una dintre cele mai iubite actrite din istoria Hollywoodului, si Simona Halep, intr-un editorial pentru Romania Insider.

Loading...

Douglas MacKinnon a lucrat in departamentul de Comunicare de la Casa Alba pentru presedintii Ronald Reagan si George H.W. Bush. Ulterior, a lucrat la Pentagon, ocupand o functie importanta, cu acces la secrete guvernamentale.

In prezent, este colaborator la mai multe ziare importante. A publicat peste 600 de articole in ziarele importante din SUA: Investor’s Business Daily, The New York Times, The Washington Post, Los Angeles Times, USA TODAY, Chicago Tribune, The Houston Chronicle, The Baltimore Sun si The Washington Examiner, si are aparitii frecvente la Fox News, CNN si MSNBC.

„Cu ani in urma, pe vremea cand lucram la Casa Alba, am avut marea onoare de a o intalni si a vorbi cu celebra Audrey Hepburn. Personificarea elegantei, modestiei, bunatatii si talentului.

Cu multi ani inainte de asta, am cochetat cu hocheiul pe gheata si cu baseball-ul, fiind invitat sa evoluez in una dintre marile ligi de baseball si incercand sa traiesc din asta. Spun asta ca sa fie clar ca inteleg suficient despre sport ca sa imi dau seama cat de greu e sa ajungi la cel mai inalt nivel, extraordinarele sacrificii si munca pe care un sportiv trebuie sa le faca.

Pentru mine, la acea vreme, ca multi alti sportivi de atunci si de acum, sa excelez intr-un sport imi oferea macar o mica posibilitate sa mi se deschida o usa care sa ma salveze de saracie. Mare parte din copilaria mea am trait pe strada si pana la 17 ani am fost dati afara din 34 de case.

Avand acest trecut, vreau doar sa spun ca atunci cand traiesti pe strazi, primesti o educatie adevarata in ceea ce priveste oamenii. Indiferent daca vrei sau nu.

Recunosti pericolul, rautatea, egoismul in unii, curajul, bunatatea si talentul exceptional in altii.

Cand aveam 16 ani, am vazut filmul „Roman Holiday” pentru prima data si, ca multi alti tineri, am dezvoltat imediat o pasiune pentru Audrey Hepburn. Instinctiv, parte din aceasta pasiune a venit din faptul ca Audrey Hepburn – omul – era atat de amabila, darnica, empatetica si atat de modesta.

Am fost mereu un fan al tenisului, dar pentru ca sotia mea e cu adevarat talentata si interesata de tenis, am inceput sa urmaresc acest sport cu si mai multa atentie.

in urma cu aproximativ 5 ani, am vazut-o pe Simona Halep jucand pentru prima data. Mai mult decat de imensul ei talent, am fost impresionat de modestia ei sincera, bunatatea fata de ceilalti si chiar de credinta ei.

I-am spus sotiei mele: „in ceea ce priveste talentul, eleganta, bunatatea si modestia, Simona Halep este Audrey Hepburn a tenisului”

Fara sa ma refer la cineva in mod special, din pacate, sportul profesionist de astazi e dominat de atleti care se gandesc numai la ei.

Cati bani pot castiga? Cat de faimosi pot fi? Cati fani pot strange? Cate crize de nervi, declaratii rautacioase, expunandu-se in celebrari egoiste trebuie sa mai faca pentru a castiga contracte cu cele mai mari companii sportive?

Din pacate, dupa cum am vazut din ce in ce mai des, acest timp de comportament este adesea rasplatit intr-un mod foarte generos de companiile care cauta propria celebritate si propriul profit cu orice pret.

E regretabil ca genul acesta de sportivi sunt acum ceva obisnuit.

Rareori, se produce o exceptie. O exceptie care ar trebui sarbatorita pentru valorile dupa care ea sau el traieste zilnic.

Simona Halep este o astfel de exceptie. Eleganta, bunatatea, modestia si credinta ei sunt o gura de aer proaspat in stadioanele adesea pline de oameni egoisti, genul acela care crede ca totul e despre ei.

Am prieteni care s-au nascut, au crescut si au muncit in Romania si am invatat gratie lor destul de mult despre tara asta de-a lungul anilor si cred ca este o bijuterile inca ascunsa, plina de oameni buni, muncitori si carora le pasa de altii.

Simona Halep a scris istorie pentru oamenii si tara ei la Wimbledon si toti conationalii ei ar trebui sa fie foarte mandri de aceasta realizare incredibila.

Pentru cei din afara Romaniei, ar trebui sa ne oprim un pic pentru a ne da seama ca am fost martori la ceva mult prea rar in aceste zile. O sportiva cu stil, gratie, eleganta, modestie si credinta a urcat pe cea mai inalta culme a sportului ei.

Simona Halep este un exemplu care trebuie pretuit pentru valorile pe care le aduce sportului si vietii. Succesul ei ne ridica si pe noi toti”.

Sursa: Gsp