Revoltator. O femeie de 56 de ani din Constanta a murit sub ochii pompierilor ajunsi fara scara si fara saltea gonflabila

98

O femeie de 56 de ani din Constanta a murit, marti, in fata pompierilor ISU dupa ce s-a aruncat de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent.

Femeia iesise pe balcon pentru a scapa de flacarile din locuinta si a asteptat acolo minute bune sa fie salvata. „Sub ochii pompierilor, femeia disperata s-a aruncat de la etaj si a murit. Dupa, a aparut si scara”, relateaza Neptun TV.

Loading...

„Demisia, incompetentilor! Interventia jalnica a pompierilor trebuie sa se lase cu demisii! Multe demisii! Demisii incepand de la varf. Incendiul de astazi, de pe bulevardul Mamaia ne-a aratat adevarata fata a autoritatilor din Romania. Nepregatite, incapabile si indiferente.

O femeie a stat minute in sir pe balcon, asteptand sa fie salvata. Cand au ajuns, salvatorii nu aveau nici autospeciala cu scara si nici saltea gonflabila. Asa ca au asistat ca la spectacol. Sub ochii lor, femeia disterata s-a aruncat de la etaj si a murit. Dupa, a aparut si scara. Salteaua nu, pentru ca cei de la ISU spun ca nu au in dotare!? Cum e posibil asa ceva? Intr-o tara europeana, ISU nu e dotat cu o amarata de saltea gonflabila?

Femeia nu a murit, ci a fost ucisa de incompetenta si indolenta autoritatilor. Autoritati pe care le platim cu multi bani. Pentru care platim impozite usturator de mari.

De data aceasta, interventia de tot rasul a fost filmata. Nu mai pot sa ne minta in fata ca s-a actionat corect. Intr-o tara normala ar urma demisii multe si dosare penale!”, a relatat Reporter Neptun TV pe Facebook.

Contactat de Hotnews.ro, purtatorul de cuvant al ISU Constanta, Anca Chirita, a spus ca pompierii au mers fara saltea pentru ca nu exista asa ceva in dotarea ISU. „Pentru ca inspectoratul nu este dotat, nu exista in dotarea Inspectoratului nicio saltea. Au fost la un moment dat si s-au inlocuit cu alte mijloace de interventie la inaltime – autoscari mecanice”, este raspunsul reprezentantului ISU.

Pompierii aflati la fata locului nu aveau insa nici autoscara. Intrebata cum a fost totusi posibila o astfel de tragedie, sub ochii pompierilor, Anca Chirita a raspuns: „Se vor verifica toate aspectele”.

ISU Dobrogea a transmis, printr-un comunicat de presa, ca la detasamentul care a intervenit la incendiu nu exista in dotare o autoscara, astfel ca aceasta a trebuit adusa de la un alt detasament, aflat la o distanta de 8 kilometri. Autoscara a ajuns la fata locului la exact doua minute dupa ce femeia a cazut in gol.

Comunicatul ISU:

„Apelul la numarul unic de urgenta 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanta la ora 09.14
La ora 09.15 au fost alertate simultan urmatoarele echipaje: 1 ambulanta SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere si 1 autoscara.

Ambulanta SMURD tip B2 si cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detasamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanta Oras, care se afla la aproximativ 2 km fata de locul producerii incendiului.

Primul echipaj care a ajuns la locul interventiei a fost ambulanta SMURD tip B2, la ora 09.21.

Avand in vedere ca la Detasamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanta Oras nu exista autoscara, aceasta a fost alertata din cadrul Detasamentului de Pompieri Palas.
Autoscara a ajuns la locul interventiei la ora 09.27, distanta parcursa fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.

Fortele aflate la locul interventiei in momentul sosirii autoscarii erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanta SMURD tip B, precum si 2 ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta.

La nivelul judetului Constanta exista 3 autoscari, repartizate astfel incat sa acopere intreaga zona de competenta, astfel: Cernavoda, Medgidia si Constanta”.