Primul proiect de amploare al noului primar al Constantei, Vergil Chitac, a fost votat

29

Consiliul Local Constanta a fost convocat luni, 16.11.2020, intr-o noua sedinta extraordinara, la care au fost prezenti toti alesii locali, fizic sau on-line. Ordinea de zi a inclus un singur proiect de hotarare: Aprobarea proiectului „Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din municipiul Constanta cu echipamente IT, in contextul COVID-19“ si a cheltuielilor aferente, transmite focuspress.ro.

Luni, 16.11.2020, ora 13.00, Consiliul Local Constanta s-a intalnit intr-o noua sedinta extraordinara, la solicitarea primarului Vergil Chitac. Patru alesi locali au participat on-line, iar restul de 23 au fost prezenti in Sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ.

Loading...

Cu aceasta ocazie, a fost votat proiectul de hotarare Aprobarea proiectului „Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din municipiul Constanta cu echipamente IT, in contextul COVID-19“ si a cheltuielilor aferente.

„in cadrul Programului Operational Competitivitate, Axa prioritara Tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitala competitiva, Acţiunea 2.3.3 imbunataţirea conţinutului digital si a infrastructurii TIC sistemice in domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sanatate si e-cultura, sunt disponibile fonduri de 100 de milioane de euro, ce pot fi accesate si obtinut pe principiul primul venit, primul servit. De aceea am convocat o alta sedinta extraordinara, ca sa putem depune acest proiect, pentru dotarea unitatilor de invatamant din municipiu.

Saptamana trecuta m-am intalnit cu toti directorii de scoli si am solicitat sa ne transmita ce dispozitive electronice mai au nevoie pentru invatamantul on-line. L-am dat o lista cu ce materiale putem achizitiona prin acest proiect, pentru a fi eligibile (laptopuri, tablete, routere, videoproiectoare, table inteligente etc.), iar ei ne-au trimis necesarul“, a explicat primarul Vergil Chitac cu privire la acest proiect cu fonduri nerambursabile.

Valoarea proiectului va fi de 50.255.311 lei, iar co-finantarea asigurata de Primaria Constanta, de 1.004.439 lei.

Singurul care a avut o interventie inainte de vot a fost consilierul P.S.D. Costin Rasauteanu, care a solicitat ca administratia locala sa ofere dispozitive electronice tuturor elevilor din municipiul Constanta, fara discriminare. Presedintele de sedinta Stere Hira i-a explicat ca proiectul si bugetul sau au fost realizate pe baza solicitarilor directorilor unitatilor de invatamant din oras.

Proiectul de hotarare initiat de Vergil Chitac, privind Aprobarea proiectului „Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din municipiul Constanta cu echipamente IT, in contextul COVID-19“ si a cheltuielilor aferente, a fost votat in unanimitate de catre consilierii locali: 27 de voturi pentru.