Incident diplomatic fara precedent! Adjunctul lui Klemm a fost data jos de pe scena de consulul Turciei la Constanta!

22

Adjunctul ambasadorului SUA la Bucuresti, Abigail Rupp, a fost coborata de pe scena de consulul Turciei la Constanta, in momentul in care se pregatea sa rosteasca un discurs despre libertatea religioasa. „Este regretabil”, spun reprezentantii ambasadei SUA.

Loading...

Incidentul diplomatic a avut loc la Constanta, in cadrul simpozionului „Saptamana Nasterii Profetului Muhammed”, eveniment organizat de Muftiatul Cultului Musulman din Romania, in colaborare cu Atasatul pentru Servicii Religioase si Consulatul General al Republicii Turcia la Constanta.

Prezent la eveniment, adjunctul Ambasadei SUA s-a urcat pe scena pentru a-si sustine discursul, moment in care consulul Turciei la Constanta s-a apropiat si i-a spus ca discursul nu este in program.

Dupa cateva clipe de confuzie, diplomatul american a multumit salii „pentru ospitalitate” si a coborat de pe scena.

Reprezentantii ambasadei SUA au declarat pentru Mediafax ca „este regretabil faptul ca reprezentantii Guvernului turc au obiectat in mod public fata de rolul unui inalt reprezentant al SUA”.

„Statele Unite ale Americii considera ca libertatea religioasa este un drept universal al omului si sta la baza protectiei celorlalte drepturi inalienabile, incluzand libertatea de exprimare si libertatea de intrunire. Sustinem libertatea religioasa si de credinta in intreaga lume si depunem eforturi pentru a demonstra angajamentul nostru pentru protejarea minoritatilor religioase oricand este posibil. Este regretabil faptul ca reprezentantii Guvernului turc au obiectat in mod public fata de rolul unui inalt reprezentant al SUA si au impiedicat-o sa vorbeasca la un eveniment care sarbatorea valorile de libertate religioasa si diversitate pe care le impartasim in Romania”, sustine Ambasada SUA la Bucuresti.

La evenimentul de la Constanta a participat si Ministrul secretar de stat pentru Culte Victor Opaschi.