Rares Bogdan pune punctul pe i: Ne trebuie oameni care nu se vand unor sefi cretini, cu buzunare generoase!

39

Rares Bogdan, mesaj cu „cheie” de 23 august: Ne trebuie doar cateva constiinte, oameni care nu se vand unor sefi cretini, cu buzunare generoase.

Ce a scris liderul PNL pe Facebook:

Loading...

Respect etern luptatorilor anticomunisti si victimelor fascismului! Orice s-ar spune despre 23 august, contine simboluri care trebuie întelese si bine explicate generatiilor tinere. Nu prea vad în logica a ceea ce învata copiii la scoala o preocupare pentru analiza pactului criminal Ribbentrop-Molotov sau al iesirii Romaniei din alianta cu Puterile Axei. Gesturile din “39 si “44 au avut consecinte cu încarcatura maxima, pe care unii tot nu le pricep. Mai mult, este preamarita în continuare Epoca de Aur, cand 23 august a fost sarbatoare nationala, ocazie pentru a canta ode unor nemernici care terorizau Romania. Sunt unii care infecteaza mintile tinerilor cu “binefacerile” comunismului. Minciuni, minciuni, minciuni!

Le placea ca aveau sansa sa avanseze în viata doar daca laudau partidul si îsi turnau colegii? si nu ma refer doar la turnatoriile la Securitate, ci si la cele considerate “domestice”, încurajate. Delatiunile gen “Tov secretar, colegul X manifesta o ostilitate vadita fata de Manifestul PCR”, “tovarasa de la etajul 2 asculta posturi imperialiste” etc erau reteta succesului garantat. Oameni buni, sa nu uitam ca nu aveam libertatea de a critica, de a calatori sa vedem Roma, Atena, Egiptul etc. Nu eram liberi nici sa gandim! Comunismul a fost epoca în care, daca erai o loaza cu spume, dar erai servil si ticalos, dispus la orice, ajungeai departe. Erau doua ore de program la tv, majoritatea cu ode. Erau orase care aveau apa calda o singura data pe saptamana, timp de doua ore. Carnea, ouale, painea erau date pe cartela, era interzis sa porti cruciulita la gat, bisericile erau daramate, elevii erau facuti obligatoriu membri UTC. Daca spuneai bancuri cu Ceausescu si te auzea careva, riscai sa ajungi la închisoare. Comunismul a casapit generatii întregi de intelectuali. Dupa ‘46 au supravietuit sau au putut publica doar cei care îl laudau pe Stalin. Rezistenta anticomunista din Fagaras a fost vanata cu o ura incredibila!

Cine nu era de acord cu Partidul Comunist Roman risca sa fie marginalizat. Nu va îmbatati cu apa rece! Cei inteligenti care erau promovati reprezentau doar un vehicul de propaganda. Datorita lor, Ceausescu putea spune ca nu fac cariera doar idiotii.

…23 August înseamna ca am scurtat razboiul si am salvat si viata multor oameni macelariti în lagare de concentrare, în timpul celui mai odios cosmar al acestei planete. Dar ce a urmat în Romania prin instalarea Guvernului Petru Groza a fost o crima care ne-a produs o mutatie genetica rea, cumplita… Atat de multe boli avem, Doamne, si culmea, nici nu e greu sa le vindecam! Ne trebuie doar cateva constiinte, oameni care nu se vand unor sefi cretini, cu buzunare generoase.