Tupeu marca PSD. Paul Stanescu, omul care in comunism administra pamantul furat de la tarani, vrea sa salveze tara!

43

Secretarul general interimar al PSD Paul Stanescu a afirmat ca PSD a avut un an greu in 2019, insa castigarea alegerilor locale din 27 septembrie este o obligatie pentru partid, deoarece miza nu mai este doar PSD, ci salvarea Romaniei.

Dar cine este Paul Stanescu, salvatorul, de azi, al Romaniei ?

Loading...

Paul Stanescu este un baron PSD de Olt care s-a simtit foarte bine alaturi de „tovarasi”. El a fost numit secretar general in noua echipa a PSD condusa de Marcel Ciolacu.

Paul Stanescu s-a nascut in anul 1957. La 21 de ani se inscrie la Facultatea de Agronomie Craiova, iar in 1982 o termina. La numai 25 de ani, Paul Stanescu se angajeaza pe functia de Director la Fabrica de Conserve Caracal. Pentru a ajunge, inainte de 1989, din prima pe o functie de conducere executiva trebuia sa ai cel putin o origine sanatoasa si sa fi primit binecuvantarea Partidului Comunist.

La 30 de ani, Stanescu ajunge Director la intreprinderea Agricola de Stat Studina (IAS Studina).

Terenurile taranilor intra in colhozuri si IAS-uri

intreprinderea Agricola de Stat (IAS) a fost unul din instrumentele colectivizarii. Pamantul furat de comunisti de la tarani, in urma nationalizarii, a ajuns sa fie administrat si in IAS-uri. Timp de doi ani, Paul Stanescu a fost Directorul IAS Studina.

„Procesul de colectivizare s-a desfasurat in doua valuri principale, 1949- 1953 si 1953-1962, impartite la randul lor in numeroase etape sau stadii… Manevrele menite sa tempereze colectivizarea reprezentau o incercare zadarnica in fata presiunii sovietice.

Treptat, colectivizarea a inceput sa dea rezultate notabile: Constanta avea sa fie declarata prima regiune colectivizata din Romania pe data 7 noiembrie 1957. Procesul s-a incheiat oficial in Romania in martie 1962 – cu trei ani inainte de termenul oficial stabilit de partid –, dupa 13 ani de actiuni sistematice impotriva taranimii. Pe 27-28 aprilie 1962 avea loc la Bucuresti o sesiune extraordinara a Marii Adunari Nationale, unde GheorghiuDej proclama incheierea transformarii socialiste a agriculturii.

Formele socialiste de proprietate detineau 96% din suprafata arabila a tarii si 93,4% din suprafata agricola. Asadar, imensa majoritate a terenurilor agricole va intra in posesia G.A.C. (gospodarii agricole colective – create dupa modelul colhozurilor) si GAS (gospodarii agricole de stat – create dupa modelul sovhozurilor) – ulterior denumite CAP (cooperative agricole de productie) si IAS (intreprinderi agricole de stat) – iar restul va ramane in proprietatea individuala, indeosebi in zonele de munte, nerentabile si unde colectivizarea era, ca atare, imposibila si inutila”, potrivit Documentelor Arhivelor Nationale consultate de Newsweek Romania.

Citeste mai mult pe newsweek