Rares Bogdan avertizeaza: Se pregateste ceva urat, toxic, tenebros

27

Liderul Delegației EPP Romania din Parlamentul European, Rares Bogdan, a declarat pentru plusinfo.org ca este „foarte îngrijorat” din cauza inițiativelor populiste care urmaresc consolidarea progresismului, în detrimentul valorilor tradiționale susținute de familia politica din care face parte.

„Daca acest progresism ar avea legatura cu progresul, asa cum este coafat, as fi primul care l-ar saluta. Dar constat ca se încearca atragerea cetațenilor de partea curentului în cauza prin idei care amintesc de egalitarism, desființarea proprietații, desființarea valorilor tradiționale. Cetațenii europeni sunt împinsi catre un comunism global cu fața umana. Nu m-ar mira sa se sugereze, la un moment dat, ca nici bisericile nu sunt utile, caci contravin progresului… Noi, în Romania, am mai trecut prin asa ceva. N-as dori sa vad ca aceste idei toxice capata consistența si înlocuiesc fibra noastra intima, sau mai rau, tind sa excluda, sa marginalizeze, sa condamne atitudini care sunt la 180 de grade”.

Loading...

Nu-i vom lasa pe cetațenii europeni sa cada prada unor idei care nu au legatura cu omul, ci cu frustrarile, ambiția, dorința de putere

Rugat sa dea exemple de inițiative condamnabile, eurodeputatul a raspuns: „Sunt cateva zeci deja, si toate fac parte dintr-un razboi subtil, cu miza lunga. Le transmit pionierilor progresismului doar atat: stim, suntem atenți, nu dormim!”. Întrebat ce înseamna acest „nu dormim”, Rares Bogdan a explicat: „EPP a dus greul pandemiei, a gasit soluții la niste provocari cumplite prin care trece acest continent. Nu au fost perfecte, caci nimeni nu s-a asteptat sa vina peste noi asa ceva, nimeni nu a fost pregatit, a trebuit ca uneori sa fie luate masuri rapid, fara o analiza profunda, de durata, dar daca s-ar fi asteptat pana la o analiza, ar fi suferit mult mai mulți oameni. Însa mereu sa cauta soluții, cu buna-credința, cetațenii scriu, semnaleaza, noi interpelam Comisia Europeana, Consiliul UE se întruneste de cate ori este cazul… vreau sa va spun ca mobilizarea Popularilor Europeni este maxima. si cu toate astea, cu toate ca nimeni, dar nimeni nu are niciun moment de relaxare, si asta de mai mult de un an de zile, nu moțaim de oboseala. Observam ca se pregateste ceva urat, toxic, tenebros. Dar nu avem de gand sa depunem armele. Nu-i vom lasa pe cetațenii europeni sa cada prada unor idei care subrezesc eurosistemul pentru agende personale/de grup care nu au legatura cu omul, ci cu frustrarile, ambiția, dorința de putere”.