Bilantul protestelor violente din Capitala: 188 de persoane audiate si amenzi de peste 200.000 de lei. 12 jandarmi raniti

36

Reprezentantii Jandarmeriei au relatat marti cum s-au desfasurat violentele de marti noaptea din Capitala, prezicand ca au fost identificate 188 de persoane implicate in incidente, iar 12 jandarmi au fost raniti, trei ajungand la spital. Ei au afirmat ca un grup de manifestanti s-a asezat pe carosabil, trei persoane au incercat sa iasa din coloana de manifestanti, iar la interventia jandarmilor au devenit violenti si au aruncat cu pietre in jandarmi, lor alaturandu-li-se si alti protestatari, arata Aktual24.

„Este de notorietate publica ca aceste proteste au fost organizate de un anumit partid si de un anumit lider al acelui partid”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Loading...

Politia Capitalei a declansat cercetari pentru ultraj, dar si pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere. Este vorba despre vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, statii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport. Au fost date 222 de amenzi in valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor.

”Politia Capitalei a declansat cercetari pentru ultraj, dar si pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere. Vorbim despre vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, statii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport. Dosarele vor fi instrumente de procurorii Parchetelor de pe langa Judecatorii. Cele 188 de persoane conduse la politie sunt identificate, fotografiate, amprentate, mare parte au fost si sanctionate. 222 de amenzi in valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate sunt audiate si vor fi dispuse masurile legale. Facem activitati pentru identificarea celor care au provocat distrugeri si au deranjat ordinea publica”, a anuntat comisar-sef de politie Bogdan Berechet – director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, citat de news.ro.

”Am avut un protest in Piata Victoriei si Piata Universitatii, spre final, si-a pierdut caracterul pasnic. Un grup de manifestanti s-a asezat pe carosabil fara niicun motiv. La un moment dat trei persoane din acest grup s-au deplasat in alta directie, cativa colegi au incercat sa ii legitimeze si atunci ei au devenit violenti. La momentul imobilizarii acestor persoane cei asezati pe carosabil au folosit pietre si au ranit colegii mei si au produs pagube materiale. Avem identificate 188 de persoane. Un aspect important este ca 12 dintre colegii mei au fost raniti, trei au mers la UPU Floreasca, nu au necesitat internarea. Asiguram toti cetatenii ca toate actiunile noastre sunt facute doar in beneficiul si in siguranta cetateanului”, a afirmat colonelul Ionel-Catalin Stegaroiu – director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti,

”Am vazut ca a fost un protest, tinut sub control de fortele de ordine, care au actionat cu calm si determinare. Au facut asta pe tot parcursul procesului, cu calm si profesionalism. Spre finalul protestului, 300 de oameni, in zona Pietei Unirii, au devenit agresivi si fortele de ordine au actionat profesionalism pentru restabilirea ordinii”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

In Bucuresti si in alte orase, protestele fata de restrictiile impuse in contextul pandemiei au inceput concomitent, luni, la ora 17:00. In Capitala, manifestantii de la Piata Universitatii au pornit in mars catre Piata Victoriei, unde s-au unit doua grupuri de protestatari. Numarul maxim de persoane care au voie sa participe la actiuni de protest a fost cu mult depasit.

Intre protestatari s-au aflat initial liderul AUR, George Simion, dar si parlamentarul Diana Sosoaca.

Ulterior, amploarea protestului din Capitala s-a redus considerabil, iar Jandarmeria chiar a anuntat in jurul orei 23:00, ca nu pregateste interventia in forta la protestul din Capitala, intrucat nu au fost incidente care sa impuna o astfel de interventie.

Un grup de manifestanti a pornit, insa, catre Piata Unirii, unde s-au produs violente si distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresati jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost retinute.