Premiera. De azi, se poate calatori cu bilet comun in Bucuresti si Ilfov! Cat costa si ce valabilitate au

49

Circulația în zona București-Ilfov se face, începând de joi, 17 februarie, cu un bilet sau abonament comun. Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, transmite News.ro.

„De astăzi se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona Bucureşti-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai şi troilebuz! Am semnat Ordinul de ministru necesar”, a notat Grindeanu.

Loading...

Noile titluri de călătorie vor fi valabile o zi, trei zile, o lună, șase luni sau un an, potrivit ministrului transporturilor. „Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore şi 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafaţă, metrou şi feroviar doar pe ruta: Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea Bucureşti-Ilfov”, a scris Sorin Grindeanu.

Biletele valabile o zi vor costa 20 de lei, iar cele valabile 3 de zile vor avea prețul de 40 de lei. Acesta vor permite transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (stația București Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București – Ilfov, în intervalul orar de valabilitate. De asemenea, abonamentul comun STB-metrou-tren va costa 210 lei pe lună, 1.100 de lei pentru şase luni şi 2.000 de lei pentru 12 luni.