Prefectul Capitalei: „Este posibila carantinarea sectoarelor din Bucuresti”

29

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anuntat miercuri ca este posibila carantinarea unor sectoare ale Bucurestiului si a unor cartiere, in cazul in care va creste numarul cazurilor de COVID-19. El a spus ca daca rata de incidenta va ajunge la 3 cazuri la mia de locuitori se vor lua „masuri extreme”, el invocand si starea de urgenta. Luni, incidenta pe Bucuresti era de 1,86 la mia de locuitori.

Intrebat daca in urmatoarele zile trebuie sa ne asteptam la noi restrictii in Bucuresti, prefectul a spus ca nu, in perioada urmatoare, precizand ca luni se va sti noul indice de imbolnaviri si de decese la mia de locuitori. El a spus ca a cerut INSP si o situatie pe sectoarele Capitalei.

Loading...

„In momentul de fata nu vad alte restrictii care s-ar putea impune”, a spus Cojanu.

El a afirmat insa ca daca rata de incidenta ajunge la 3 „vor fi luate masuri extreme, stare de urgenta”. „Starea de urgenta se adopta insa de catre CNSU. Eu am spus ca ne putem astepta”.

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor legat de ce se va intampla daca va creste in continuare numarul de cazuri de COVID-19, prefectul a spus ca „este posibila carantinarea sectoarelor daca indicele creste”.

Barurile, cluburile si discotecile vor fi inchise in Bucuresti, la fel si salile de jocuri de noroc, cu exceptia pariurilor si a loteriilor unde se elibereaza bilete. De asemenea, masca de protectie va fi obligatorie in jurul scolilor, pe o distanta de 50 de metri, fiind redusa astfel distanta stabilita initial, de 100 de metri.

Deciziile au fost luate miercuri, intr-o noua sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti si se adauga masurilor luate cu o zi in urma si itrate deja in vigoare: inchiderea restaurantelor, a cafenelelor, teatrelor, cinematografelor, salilor de concerte si saloanelor de evenimente.