Parlamentul a votat. Mugur Isarescu a primit al saselea mandat in fruntea Bancii Nationale

9

Plenul reunit al Parlamentului a decis miercuri, prin vot, sa-i ofere lui Mugur Isarescu cel de-al saselea mandat in fruntea Bancii Nationale a Romaniei. Mugur Isarescu a fost votat de 329 de parlamentari din totalul de cei 344 de alesi prezenti la plen. Votul a fost unul secret, cu buletine.

Loading...

Florin Georgescu este propunerea pentru functiile de prim-viceguvernator al BNR si vicepresedinte al Consiliului de Administratie. Comisiile de buget-finante i-au mai validat pe Leonardo Badea si Eugen Nicolaescu pentru a fi membru ai Consiliului de Administratie si respectiv viceguvernator al BNR.

Pentru functia de membru al Consiliului de Administratie al BNR, Parlamentul a aprobat urmatoarea componenta:

-Csaba Balint
-Gheorghe Gherghina
-Cristian Popa
-Dan-Radu Rusanu
-Virgiliu-Jorj Stoenescu

„Se imbina continuitatea cu noutatea, tineretea cu experienta. Mandatul nostru e stabilit de legile bancare, dar avem si un mandat nou, hotarat de programul de aderare la zona euro. Avem un mandat ambitios, cu multe provocari. Acum, la sfarsitul mandatului fostului Consiliu, dati-mi voie sa va spun cateva vorbe: am avut onoarea sa prezidez acest Consiliu si l-as caracteriza drept un Consiliu de profesionisti, de patrioti si de oameni pragmatici, care au raspuns in mod concret la diversele provocari in fata carora am fost noi, cei din BNR, expusi”, a spus Isarescu, dupa votul pe care l-a primit.