Oreste Teodorescu, despre tensiunile de peste Prut: „Romania joaca cea mai dificila carte! Ar putea deveni cea mai expusa tara in fata agresiunilor rusesti”

6

Tensiunile din Chisinau escaladeaza de la o zi la alta. Jurnalistul Oreste Teodorescu puncteaza pe pagina de Facebook o analiza succinta a ce se intampla dincolo de Prut. Oreste arata ca in conformitate cu principiul vaselor comunicante, ce se intampla in Moldova se intampla in Romania si invers.

Loading...

Postarea integrala a jurnalistului Oreste Teodorescu

„Deductii simple:

1.Plahotniuc este un oligarh asociat mafiei ruse, lobbyului evreiesc si conectat la un sistem ocult din Romania format din fosti ofiteri ai serviciilor secrete.

2.Igor Dodon este marioneta Kremlinului, un anti-roman convins si extrem de limitat neuronal.
3.Maia Sandu face parte dintr-o elita politica pro occidentala si pro-romaneasca.

4. Federatia Rusa este interesata de federalizarea Republicii Moldova vizand direct Transnistria si bazele militare sovietice de la Tiraspol.

5. Uniunea Europeana este dependenta de gazul rusesc, prin marii consumatori industriali din tarile dezvoltate, conduse economic de Germania si se afla intr-o pozitie divergenta fata de axa Londra-Washington.

6. Statele Unite sunt interesate ca Ucraina si Moldova sa faca parte din NATO.

7. Moldova se afla in zona tampon/gri care desparte lumea nord-atlantica de cea euroasiatica. Poate deveni avanpostul lumii occidentale, daca intra in UE si NATO, sau poate deveni o tara anexata Federatiei Ruse, cu o imensa baza militara, care poate contrabalansa Scutul de la Deveselul, daca Putin vrea sa joace dur!

8. Romania joaca cea mai dificila carte fiind parte integranta a aceluiasi popor roman aflat pe cele doua maluri ale Prutului, dar si membru al aliantei occidentale, in timp ce, geografic este atat de aproape de Rusia. Daca Ucraina si Moldova rateaza parcursul european si nord Atlantic, atunci Romania devine cea mai expusa tara in fata agresiunilor rusesti

9. Rusii au mutat strategic prinzand Moldova in menghina: Dodon face guvern cu Maia Sandu impotriva oligarhului Plahotniuc, controlat de mafie si servicii…indiferent de rezultat, Moscova pastreaza controlul butoanelor de la Chisinau…

10.Sa nu uitam ca in conformitate cu principiul vaselor comunicante, ce se intampla in Moldova se intampla in Romania si invers…”