Ministrul de Interne: Toate persoanele care vin din tari cu cel putin 500 de cazuri de coronavirus trebuie sa se autoizoleze 14 zile!

13

Ministrul de Interne Marcel Vela a anuntat ca toate persoanele care vin in Romania din tari unde sunt confirmate cel putin 500 de cazuri de infectie cu COVID-19 trebuie sa se izoleze la domiciliu timp de 14 zile.

Masura se adreseaza persoanelor care nu au simptome. Masura intra in vigoare duminica seara, de la ora 21.00, ora de intrare in Romania, pe cale aeriana sau rutiera.

Loading...

„Situatia este sub control tocmai pentru ca am luat masuri din timp.

O decizie importanta luata ieri a fost cu privire la limitarea unor lucruri pe care pana acum am evitat sa le luam. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a luat cateva decizii. Spre exemplu, se aproba instituirea izolarii la domiciliu pentru toate persoanele care intra in Romania incepand de astazi, ora 21:00, din tari unde sunt confirmate cel putin 500 de persoane.

Alta decizie se refera la obligatia ITM-urilor de a verifica modul de implementare a masurilor impuse privind decalarea programului de lucru in vederea reducerii riscului de contaminare.

Se suspenda pana la 31 martie 2020 organizarea si desfasurarea targurilor de autoturisme.”, a spus ministrul de Interne.

Marcel Vela a explicat si ce inseamna instituirea starii de urgenta, incepand de luni.

Potrivit ministrului, este o masura pe care multe tari europene au luat-o deja in interesul cetatenilor lor.

“De aseara, o echipa formata din reprezentanti ai tuturor ministerelor am lucrat non stop pentru a transmite azi premierului, conform legii, nota de fundamentare care va fi prezentata presedintelui in vederea emiterii decretului.

Instituirea starii de urgenta presupune pentru toti schimbarea mediului de viata, este spre binele tuturor.

Fac apel la calm si solidaritate, este momentul sa fim uniti, toleranti, sa ne ajutam fiecare.

Institutiile statului suntem si ramanem la datorie.

Starea de urgenta ne va permite sa luam cele mai potrivite masuri, este o masura care vine in sprijinul autoritatilor pentru a putea actiona in sprijinul cetatenilor.

Este nevoie de colaborarea fiecaruia, trebuie sa actionam cu calm si responsabilitate si cu grija.

Sa evitati deplasarile care nu sunt absolut necesare.

Limitati contactul cu alte persoane, informati-va doar din surse oficiale, nu contribuiti la mesaje de panica, scrise de oameni inconstienti sau cu interese obscure! Sustineti eforturile autoritatilor!

Situatia este sub control”, a transmis ministrul de Interne, conform Digi24.