Ministrul Educatiei: De luni, elevii claselor a VIII-a si a XII-a vor putea asista la lectii transmise de Televiziunea Romana!

4

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a confirmat, sambata, la Digi24, ca este foarte probabil sa ceara prelungirea vacantei fortate in care au intrat elevii odata cu masurile de combatere a raspandirii coronavirusului, cu atat mai mult cu cat se va decreta starea de urgenta.

In aceste conditii, o solutie pentru ca elevii claselor a VIII-a si a XII-a sa nu piarda materia va fi aplicata inca de luni: cursuri de la distanta transmise de televiziunea publica si predate de profesori voluntari.

Loading...

„Exista posibilitatea prelungirii suspendarii cursurilor. De altfel, lucrez impreuna cu echipa mea sa identificam cele mai bune masuri care sa vina in sprijinul elevilor si profesorilor si in felul acesta sa se amelioreze efectele produse de aceasta situatie.

Pentru perioada suspendarii cursurilor am identificat mai multe solutii, in asa fel incat aceasta situatie speciala in care ne aflam sa nu afecteze foarte mult invatarea. Am apelat astfel la utilizarea platformelor online, puse la dispozitie in mod gratuit de catre mai multe companii. Suplimentar, insa, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Romana tocmai pentru a facilita accesul la educatie si pentru acei copii care nu pot avea acces la platformele online. Deja au inceput filmarile, avem profesori voluntari si de luni vor fi primele emisiuni de predare-invatare! Pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a vor fi lectiile online in parteneriat cu Televiziunea Romana”, a declarat Monica Anisie, sambata seara, la Digi24.