Medicul Virgil Musta anunta ca si la Timisoara este plin la Terapie Intensiva: „Spitalele vor fi coplesite”

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara sustine, referind-se la cresterea continua a numarului de imbolnaviri noi din cauza SARS-COv-2, ca „daca nu vom reusi sa impunem respectarea regulilor, nu vom face fata pandemiei”.

El atrage atentia asupra faptului ca „lupta” cu noul coronavirus nu se da in spital si ca cele mai importante sunt regulile de prevenire a raspandirii virusului.

Loading...

„Daca nu reusim sa impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de baza pentru preventia bolii – nu cred ca vom reusi sa facem fata pandemiei.

Este cert ca in toata lumea, acolo unde regulile se respecta, pandemia este tinuta sub control, iar unde nu, din pacate, vedem ca se intampla ceea ce se intampla si la noi in tara.

Atrag atentia populatiei ca aceasta lupta nu se castiga in spital. Spitalele vor fi coplesite si oricum avem resurse limitate. Singura solutie este sa nu ne imbolnavim si acest lucru se face numai prin preventie”, a declarat medicul Virgil Musta, sambata dupa amiaza, intr-o interventie telefonica la Digi24, citat de news.ro.

Acesta a precizat ca in Timisoara nu numai spitalul de boli infectioase este plin cu pacienti diagnosticati cu COVID-19, ci si spitalele suport.

„Terapia intensiva este plina, a intrat in functiune si unitatea mobila de terapie intensiva, iar pe sectie avem foarte multi pacienti care nu sunt critici, dar necesita terapie cu oxigen”, a adaugat medicul.

In aceste conditii, Musta spune ca este posibil ca autoritatile sa puna la dispozitia pacientilor asimptomatici un „spatiu de izolare” intr-un camin, unde ar urma sa stea cei care nu au unde sa se izoleze.

„Daca nu intelegem sa fim responsabili si solidari, ne imbolnavim, imbolnavim pe altii si iata ce se intampla”, a concluzionat Virgil Musta.

Transparenta face diferenta