Cum se protejeaza Romania de coronavirus: Aeroportul Otopeni este dezinfectat o data la 4 ore!

14

Pe Aeroportul „Henri Conda” din Otopeni au fost luate masuri speciale pentru combaterea raspandirii infectiei cu noul coronavirus. Planul de masuri a fost conceput cu Ministerul Sanatatii, Directia pentru Sanatate Publica si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Loading...

„Acest plan de masuri include distribuirea de materiale informative, completarea, de catre pasagerii care vin din China, a unor chestionare, modul de tratare a acestor pasageri de catre echipele medicale, precum si o serie de alte masuri specifice, printre acestea numarandu-se dezinfectarea, la interval de 4 ore, a fluxurilor de pasageri”, potrivit unui comunicat transmis de autoritatile aeroportuare.

Suplimentar, pe fluxurile de sosiri internationale au fost amplasate si puse la dispozitia pasagerilor dispensere de gel dezinfectant pentru maini, numarul acestora urmand sa fie crescut în zilele urmatoare, se precizeaza în acelasi comunicat.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat, joi, ca epidemia de coronavirus este urgenta publica internationala. Oficialii chinezi spun ca 171 de oamenii au murit din cauza virusului misterios.

OMS a declarat ca infectia cu coronavirus reprezinta o urgenta medicala globala pentru ca riscul infectarii a depasit China, locul unde virusul a aparut luna trecuta.

Organizatia avertizeaza toate statele membre ale Natiunilor Unite ca trebuie sa trateze aceasta epidemie cu seriozitate.